About: Masové konzervy bez dusitanů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was to verify if the sodium nitrite in meat cans can be omitted or replaced by another, natural additive and how this additive would influence the final quality of meat product. Three types of cans were made: pork in the sauce a) with sodium nitrite, b) with salt and c) with kombucha. The influence of different treatments on colour, nitrite content, lipid oxidation and sensory analysis was monitored. According to treatments, varying content of nitrites, colour differences and sensory deviations were observed. (en)
  • Cílem studie bylo ověřit, zda je možné dusitan vynechat či nahradit pomocí jiných, zejména tzv. přírodních aditiv a zhodnotit vliv na vlastnosti masových konzerv. Byly vyrobeny tři partie konzerv ?Vepřové maso ve vlastní šťávě?: s dusitanovou solicí směsí, se solí bez přídavku dusitanů a s přídavkem preparátu na bázi kombuchy. Po zpracování a během skladování byl porovnáván vliv jednotlivých receptur na barvu, obsah dusitanů, oxidaci lipidů a senzorické vlastnosti masové konzervy. V závislosti na typu přidané látky byly kromě různého obsahu dusitanů zjištěny rozdíly zejména v barvě a senzorické odchylky.
  • Cílem studie bylo ověřit, zda je možné dusitan vynechat či nahradit pomocí jiných, zejména tzv. přírodních aditiv a zhodnotit vliv na vlastnosti masových konzerv. Byly vyrobeny tři partie konzerv ?Vepřové maso ve vlastní šťávě?: s dusitanovou solicí směsí, se solí bez přídavku dusitanů a s přídavkem preparátu na bázi kombuchy. Po zpracování a během skladování byl porovnáván vliv jednotlivých receptur na barvu, obsah dusitanů, oxidaci lipidů a senzorické vlastnosti masové konzervy. V závislosti na typu přidané látky byly kromě různého obsahu dusitanů zjištěny rozdíly zejména v barvě a senzorické odchylky. (cs)
Title
  • Masové konzervy bez dusitanů
  • Masové konzervy bez dusitanů (cs)
  • Meat cans without nitrites (en)
skos:prefLabel
  • Masové konzervy bez dusitanů
  • Masové konzervy bez dusitanů (cs)
  • Meat cans without nitrites (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43895218!RIV14-MZE-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 86455
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43895218
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nitrites, meat cans, kombucha (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2C52E5AB6BF9]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr u Nového Města na Moravě
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XLIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Rohlík, Bo-Anne
  • Šimoniová, Anna
  • Škorpilová, Tereza
  • Šíšová, Veronika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-866-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software