Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Colloidal haze is one of the most serious problems in modern brewing. The most common type of beer haze is formed from oligomeric polyphenols and proteins. The exact reaction mechanism of haze formation is not yet fully understood, though there are many theories dealing with this phenomenon. The best prevention of haze formation is to remove one or both the precursors. At present silica gels and polyamide sorbents are used for removing haze-active polyphenols (en)
- Vznik koloidního zákalu je jedním z nejzávažnějších problémů moderního pivovarství. Tento zákal je nejčastěji tvořen oligomerními polyfenoly a bílkovinami. Přesný mechanismus jeho tvorby není doposud plně prozkoumán, ačkoli už byla navržena celá řada teorií, které se tímto jevem zabývají. Nejvhodnějším způsobem jak vzniku zákalu předcházet je odstranění jednoho nebo obou prekursorů jeho vzniku, k čemuž se v současnosti používá křemičitých gelů a sorbentů na bázi polyamidů.
- Vznik koloidního zákalu je jedním z nejzávažnějších problémů moderního pivovarství. Tento zákal je nejčastěji tvořen oligomerními polyfenoly a bílkovinami. Přesný mechanismus jeho tvorby není doposud plně prozkoumán, ačkoli už byla navržena celá řada teorií, které se tímto jevem zabývají. Nejvhodnějším způsobem jak vzniku zákalu předcházet je odstranění jednoho nebo obou prekursorů jeho vzniku, k čemuž se v současnosti používá křemičitých gelů a sorbentů na bázi polyamidů. (cs)
|
Title
| - Precursors and formation of colloidal haze in beer (en)
- Prekurzory a vznik koloidního zákalu piva
- Prekurzory a vznik koloidního zákalu piva (cs)
|
skos:prefLabel
| - Precursors and formation of colloidal haze in beer (en)
- Prekurzory a vznik koloidního zákalu piva
- Prekurzory a vznik koloidního zákalu piva (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43895118!RIV14-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43895118
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - colloidal stability, colloidal haze, haze-active precursors, proteins, polyphenols (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dostálek, Pavel
- Jelínek, Lukáš
- Karabín, Marcel
- Kotlíková, Blanka
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |