About: Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Rebaudioside A is a sweet tasting steviol glycoside extracted and purified from Stevia rebaudiana (Bertoni). Steviol glycosides are permitted for using on the European market as a food ingredients from Dezember 2011. Sensory properties of two commercial products Stevia in the Raw and Truvia were compared. The pair comparison test showed that the taste of sweetener Truvia was significantly better. The perception of sweet taste were influenced by fat for both samples. The intensity of sweet taste was the same but pleasantness of sweet taste was much higher in the milk with 3.5% of fat in comparison with milk with 0.5 % of fat. (en)
  • Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal, že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5%
  • Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal, že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5% (cs)
Title
  • Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích
  • Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích (cs)
  • Sensory perception of sweeteners Stevia and Truvia in the dairy products (en)
skos:prefLabel
  • Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích
  • Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích (cs)
  • Sensory perception of sweeteners Stevia and Truvia in the dairy products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894770!RIV13-MSM-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 167488
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894770
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk; sweetener Rebaudiosid A; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E18FF51A7B73]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha, Česká republika
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2012 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Míková, Kamila
  • Panovská, Zdeňka
  • Čmejlová, Kateřina
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-838-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software