Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Program CanMaster, program pro hodnocení tepelného ošetření potravin. Program slouží pro hodnocení pasteračních a sterilačních režimů při výrobě potravin. Pomocí programu je možné vypočíst požadovaný tepelný účinek pro daný mikroorganismus. Ze zadaných dat je dále počítán skutečný termoinaktivační účinek provedeného zákroku. Získané výsledky je možné exportovat v podobě reportů. Databáze mikroorganismů je průběžně doplňována a na žádost uživatele je možné do databáze přidat parametry pro jeho mikroorganismy. Program realizoval původní výsledky výzkumu a vývoje, které byly uskutečněny autorem nebo týmem, jehož byl autor členem. Realizované vývojové projekty s využitím daného programu: Zavedení nové technologie pro zlepšení jakosti, nutriční hodnoty a bezpečnosti masných výrobků%22 Hamé Babice, 10/010/11320/672/002427 Inovace výroby tekutých mléčných výrobků sterilovaných v obalu%22. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Mlékárna Hlinsko, s.r.o. 10/011/11320/453/003373 Optimalizace výroby tepelně opracovaných masných výrobků Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Masokombinát Plzeň s.r.o., 11/012/11320/232/000506.
- Program CanMaster, program pro hodnocení tepelného ošetření potravin. Program slouží pro hodnocení pasteračních a sterilačních režimů při výrobě potravin. Pomocí programu je možné vypočíst požadovaný tepelný účinek pro daný mikroorganismus. Ze zadaných dat je dále počítán skutečný termoinaktivační účinek provedeného zákroku. Získané výsledky je možné exportovat v podobě reportů. Databáze mikroorganismů je průběžně doplňována a na žádost uživatele je možné do databáze přidat parametry pro jeho mikroorganismy. Program realizoval původní výsledky výzkumu a vývoje, které byly uskutečněny autorem nebo týmem, jehož byl autor členem. Realizované vývojové projekty s využitím daného programu: Zavedení nové technologie pro zlepšení jakosti, nutriční hodnoty a bezpečnosti masných výrobků%22 Hamé Babice, 10/010/11320/672/002427 Inovace výroby tekutých mléčných výrobků sterilovaných v obalu%22. Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Mlékárna Hlinsko, s.r.o. 10/011/11320/453/003373 Optimalizace výroby tepelně opracovaných masných výrobků Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Masokombinát Plzeň s.r.o., 11/012/11320/232/000506. (cs)
- CanMaster Program, a program for the evaluation of thermal treatment of food. The program can be used for the evaluation of pasteurization and sterilization procedures during food production. Program calculates the desired thermal effect for the selected microorganisms. The real thermoinactivate effect is calculated from the measured data. The results can be exported in reports. Database of microorganisms is continuously updated. For a user's request the database can be extended by user-defined types of microorganisms. Program implemented the results of original research and development, which were made by the author or the team, whose author was a member. Program was used by these projects subsidized by the Ministry of Agriculture: Implementation of new technology to improve the quality, nutritional value and safety of meat products %22Hame Babice, 10/010/11320/672/002427; Innovation of production of canned liquid milk products.%22 Dairy Hlinsko, Ltd. 10/011/11320/453/003373; Optimization of production of heat-treated meat products, Slaughterhouse Plzeň, 11/012/11320/232/000506. (en)
|
Title
| - CanMaster
- CanMaster (en)
- CanMaster (cs)
|
skos:prefLabel
| - CanMaster
- CanMaster (en)
- CanMaster (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/12:43894076!RIV13-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Optimalizace tepelných procesů při výrobě potravin mohou uspořit společnostem finanční prostředky v řádu statisíců korun ročně a v případě odhalení nedostatečne tepelně ošetřených potravin může úprava tepelného procesu zlepšit zásadním způsobemzdravotní nezávadnost potraviny a přeneseně i zamezit alimentárním onemocněním, kde jsou čístky vynaložené na léčení těchto pacientů popř. ztráty v národním hospodářství velmi vysoké.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/12:43894076
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - thermal processes, thermal pasteurization effect, microorganism database, reports (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Freeware. Součástí programu je licence a program je volně ke stažení
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Horsáková, Iveta
- Voldřich, Michal
- Ševčík, Rudolf
- Rajchl, Aleš
- Pozner, Jan
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |