About: Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Impedance spectroscopy is a new emerging method that has considerable potential in food analysis. The uniqueness lies in the fact that it provides the physicochemical information about the sample, while it is also relatively quick and inexpensive non-destructive method. Measured impedance spectrum is dependent on the frequency and impedance is influenced by the structure and chemical composition of food, the biggest influence water content, mineral acids and their degree of dissociation. Impedance spectroscopy has found application in the laboratory control of fruit and vegetables (quality monitoring technological processing). The aim of the study was to evaluate the possibility of using impedance spectroscopy as a rapid method to distinguish the different types of commercially available orange juices. (en)
  • Impedanční spektroskopie je nová, rozvíjející se metoda, která má také značný potenciál při analýze potravin. Její jedinečnost spočívá v tom, že poskytuje fyzikálně-chemické informace o vzorku, zároveň je to poměrně rychlá zároveň nedestruktivní a levná metoda. Měřené impedanční spektrum je závislostí impedance na frekvenci a je ovlivňováno strukturou a chemickým složením potravin, přičemž největší vliv má obsah vody, minerálů, kyselin a stupeň jejich disociace. Impedanční spektroskopie našla uplatnění v laboratorní kontrole ovoce a zeleniny (sledování kvality technologického zpracování). Cílem práce bylo zhodnocení možností využití impedanční spektroskopie jako rychlou metodu pro rozlišení různých druhů komerčně vyráběných pomerančových šťáv.
  • Impedanční spektroskopie je nová, rozvíjející se metoda, která má také značný potenciál při analýze potravin. Její jedinečnost spočívá v tom, že poskytuje fyzikálně-chemické informace o vzorku, zároveň je to poměrně rychlá zároveň nedestruktivní a levná metoda. Měřené impedanční spektrum je závislostí impedance na frekvenci a je ovlivňováno strukturou a chemickým složením potravin, přičemž největší vliv má obsah vody, minerálů, kyselin a stupeň jejich disociace. Impedanční spektroskopie našla uplatnění v laboratorní kontrole ovoce a zeleniny (sledování kvality technologického zpracování). Cílem práce bylo zhodnocení možností využití impedanční spektroskopie jako rychlou metodu pro rozlišení různých druhů komerčně vyráběných pomerančových šťáv. (cs)
Title
  • Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
  • Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv (cs)
  • Using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice (en)
skos:prefLabel
  • Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
  • Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv (cs)
  • Using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43893518!RIV13-GA0-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GAP108/11/1298)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 160412
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43893518
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • orange juices; impedance spectroscopy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [31B5146CA77D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Studentská konference Chemie je život
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Seidl, Jaromír
  • Hermannová, Kristýna
  • Průšová, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoké učení technické v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-214-4645-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software