Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Impedance spectroscopy is a new emerging method that has considerable potential in food analysis. The uniqueness lies in the fact that it provides the physicochemical information about the sample, while it is also relatively quick and inexpensive non-destructive method. Measured impedance spectrum is dependent on the frequency and impedance is influenced by the structure and chemical composition of food, the biggest influence water content, mineral acids and their degree of dissociation. Impedance spectroscopy has found application in the laboratory control of fruit and vegetables (quality monitoring technological processing). The aim of the study was to evaluate the possibility of using impedance spectroscopy as a rapid method to distinguish the different types of commercially available orange juices. (en)
- Impedanční spektroskopie je nová, rozvíjející se metoda, která má také značný potenciál při analýze potravin. Její jedinečnost spočívá v tom, že poskytuje fyzikálně-chemické informace o vzorku, zároveň je to poměrně rychlá zároveň nedestruktivní a levná metoda. Měřené impedanční spektrum je závislostí impedance na frekvenci a je ovlivňováno strukturou a chemickým složením potravin, přičemž největší vliv má obsah vody, minerálů, kyselin a stupeň jejich disociace. Impedanční spektroskopie našla uplatnění v laboratorní kontrole ovoce a zeleniny (sledování kvality technologického zpracování). Cílem práce bylo zhodnocení možností využití impedanční spektroskopie jako rychlou metodu pro rozlišení různých druhů komerčně vyráběných pomerančových šťáv.
- Impedanční spektroskopie je nová, rozvíjející se metoda, která má také značný potenciál při analýze potravin. Její jedinečnost spočívá v tom, že poskytuje fyzikálně-chemické informace o vzorku, zároveň je to poměrně rychlá zároveň nedestruktivní a levná metoda. Měřené impedanční spektrum je závislostí impedance na frekvenci a je ovlivňováno strukturou a chemickým složením potravin, přičemž největší vliv má obsah vody, minerálů, kyselin a stupeň jejich disociace. Impedanční spektroskopie našla uplatnění v laboratorní kontrole ovoce a zeleniny (sledování kvality technologického zpracování). Cílem práce bylo zhodnocení možností využití impedanční spektroskopie jako rychlou metodu pro rozlišení různých druhů komerčně vyráběných pomerančových šťáv. (cs)
|
Title
| - Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
- Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv (cs)
- Using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice (en)
|
skos:prefLabel
| - Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv
- Použití cely s planárními elektrodami pro měření impedance pomerančových šťáv (cs)
- Using liquid cell with planar electrodes for electrical impedance study of orange juice (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/12:43893518!RIV13-GA0-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/12:43893518
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - orange juices; impedance spectroscopy (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Studentská konference Chemie je život
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Seidl, Jaromír
- Hermannová, Kristýna
- Průšová, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoké učení technické v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |