About: New processes and trends in food production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Potravinářský a nápojový průmysl je jedním z nejdůležitějších a nejdynamičtějších průmyslových odvětví Evropy. Sestává přibližně z 310 000 společností a poskytuje práci více než 4 miliónům lidí. Toto odvětví, jehož roční obrat převyšuje 900 biliónů eur, je silným vývozcem a odpovídá za bezpočet koncových produktů na neobyčejně konkurenceschopných domácích a mezinárodních trzích. I přesto je tu však stále prostor pro zlepšování. Pokud se chce EU pevněji usadit na světových trzích, musí odstranit existující překážky. Mezi ty hlavní patří přílišná byrokracie, nedostatek finančních prostředků, malé možnosti výzkumu a vývoje a potíže s přístupem k surovinám. Mezi nejdůležitější opatření, která chce Evropská komise podniknout k vyřešení výše uvedených problémů, patří vytvoření obchodního režimu, který zajistí evropským podnikům stejná pravidla jako zahraničním konkurentům, a zavedení preferenčních dohod tak, aby potravinářský průmysl EU získal lepší přístup na zahraniční trhy. V průběhu celého procesu vytváření a prosazování předpisů Komise usiluje o dosažení rovnováhy mezi bezpečností a konkurenceschopností a zároveň o omezení zbytečné byrokracie.
  • Potravinářský a nápojový průmysl je jedním z nejdůležitějších a nejdynamičtějších průmyslových odvětví Evropy. Sestává přibližně z 310 000 společností a poskytuje práci více než 4 miliónům lidí. Toto odvětví, jehož roční obrat převyšuje 900 biliónů eur, je silným vývozcem a odpovídá za bezpočet koncových produktů na neobyčejně konkurenceschopných domácích a mezinárodních trzích. I přesto je tu však stále prostor pro zlepšování. Pokud se chce EU pevněji usadit na světových trzích, musí odstranit existující překážky. Mezi ty hlavní patří přílišná byrokracie, nedostatek finančních prostředků, malé možnosti výzkumu a vývoje a potíže s přístupem k surovinám. Mezi nejdůležitější opatření, která chce Evropská komise podniknout k vyřešení výše uvedených problémů, patří vytvoření obchodního režimu, který zajistí evropským podnikům stejná pravidla jako zahraničním konkurentům, a zavedení preferenčních dohod tak, aby potravinářský průmysl EU získal lepší přístup na zahraniční trhy. V průběhu celého procesu vytváření a prosazování předpisů Komise usiluje o dosažení rovnováhy mezi bezpečností a konkurenceschopností a zároveň o omezení zbytečné byrokracie. (cs)
  • Food and beverage industry is one of the most important and most dynamic industries of Europe. It consists of approximately 310 000 companies and provides work for more than 4 million people. This sector, which has an annual turnover exceeding 900 billion euros, is a strong exporter and is responsible for numerous end products in extremely competitive domestic and international markets. Although there is still room for improvement. If the EU wants to firmly establish themselves in global markets must remove the existing obstacles. The main ones include excessive bureaucracy, lack of funds, a small research and development opportunities and difficulties with access to raw materials. The most important measures that the European Commission wants to take to solve the above problems include the creation of a trading system that will ensure European companies the same rules as foreign competitors, and the introduction of preferential agreements, so that the EU food industry to gain better access to foreign markets. Throughout the process of creating and enforcing the rules the Commission seeks to strike a balance between security and competitiveness and also to reduce unnecessary bureaucracy. (en)
Title
  • New processes and trends in food production (en)
  • Nové procesy a trendy ve výrobě potravin
  • Nové procesy a trendy ve výrobě potravin (cs)
skos:prefLabel
  • New processes and trends in food production (en)
  • Nové procesy a trendy ve výrobě potravin
  • Nové procesy a trendy ve výrobě potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43892883!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 216511
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43892883
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biotechnology; nanotechnology; health; nutrition; chromatography; membrane; food production; trends; process (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ED89CEC20C54]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubník, Zdeněk
  • Henke, Svatopluk
  • Hinková, Andrea
  • Kadlec, Pavel
  • Pour, Vladimír
  • Židová, Petra
  • Šárka, Evžen
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 978-80-905035-0-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software