About: Compilation and data evaluation for sorption isotherms of granulated sugar     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pure sucrose is very low hygroscopic, technically made ??sugar is due to non-sugars very sensitive to moisture. The main factors affecting the wetting are temperature and relative humidity in the silo, the initial temperature and humidity of sugar, grain size of crystals, ash, reducing agents, surfactants, impurities and microbial contamination (Ciz, 1964). The water content in the crystal sugar (humidity) can be divided into three forms: (i) moisture in the surface layer of the crystal in the form of the original parent syrup (easily removable by drying, the free moisture), then (ii) moisture from syrup parent layers will closed with a layer of amorphous sucrose (removable only long-term drying the bound moisture), and (iii) caused by water moisture in the crystal lattice of sucrose (internal moisture). In terms of storage is important to limit the humidity, which represents the relative humidity, for which the subsequent odsušení still maintained the sample Strew sugar (Kavan, 1997). Based on knowledge of the sorption isotherms of granulated sugar is proposed numerical assessment of shelf life, in other words, a region of relative humidity (less than the limit), where a large change in relative humidity, moisture turns the sugar slightly. This paper seeks for data sorčpních isotherms at six different temperatures to find appropriate addiction. Most of the known dependence found in literatatuře is advantageously possible to linearize and information about the suitability of the use dependence coefficient of determination. (en)
  • Čistá sacharosa je velmi málo hygroskopická, technicky vyrobený cukr je však vlivem necukrů na vlhkost velmi citlivý. Mezi hlavní faktory ovlivňující vlhnutí patří teplota a relativní vlhkost vzduchu v sile, původní teplota a vlhkost cukru, velikost zrn krystalů, popel, redukující látky, povrchově aktivní látky, mechanické nečistoty či mikrobiální znečištění (Číž, 1964). Obsah vody v krystalovém cukru (vlhkost) je možné rozdělit do tří forem: (i) vlhkost v povrchové vrstvě krystalu ve formě původního matečného sirobu (snadno odstranitelná sušením, tzv. volná vlhkost), dále pak (ii) vlhkost pocházející z vrtsvy matečného sirobu uzavřená vrstvou amorfní sacharozy (odstranitelnou jen dlouhodobým sušením, tzv. vázaná vlhkost) a také (iii) vlhkost způsobená vodou v krystalové mřížce sacharozy (vnitřní vlhkost). Z hlediska skladování je důležitá tzv. mezní vlhkost, která představuje relativní vlhkost vzduchu, pro kterou je při následném odsušení ještě zachována sypkost měřeného vzorku cukru (Kavan, 1997). Na základě znalosti sorpční izotermy krystalového cukru se navrhuje číselné posuzování skladovatelnosti, jinými slovy takovou oblast relativních vlhkostí vzduchu (menších než mezní), kde velká změna v relativní vlhkosti vzduchu změní vlhkost cukru jen nepatrně. Tato práce se snaží pro data sorčpních izoterem při šesti různých teplotách nalézt vhodné závislosti. Většinu známých závislostí nalezených v literatatuře je s výhodou možné linearizovat a k informaci o vhodnosti použití dané závislosti využít koeficient determinace.
  • Čistá sacharosa je velmi málo hygroskopická, technicky vyrobený cukr je však vlivem necukrů na vlhkost velmi citlivý. Mezi hlavní faktory ovlivňující vlhnutí patří teplota a relativní vlhkost vzduchu v sile, původní teplota a vlhkost cukru, velikost zrn krystalů, popel, redukující látky, povrchově aktivní látky, mechanické nečistoty či mikrobiální znečištění (Číž, 1964). Obsah vody v krystalovém cukru (vlhkost) je možné rozdělit do tří forem: (i) vlhkost v povrchové vrstvě krystalu ve formě původního matečného sirobu (snadno odstranitelná sušením, tzv. volná vlhkost), dále pak (ii) vlhkost pocházející z vrtsvy matečného sirobu uzavřená vrstvou amorfní sacharozy (odstranitelnou jen dlouhodobým sušením, tzv. vázaná vlhkost) a také (iii) vlhkost způsobená vodou v krystalové mřížce sacharozy (vnitřní vlhkost). Z hlediska skladování je důležitá tzv. mezní vlhkost, která představuje relativní vlhkost vzduchu, pro kterou je při následném odsušení ještě zachována sypkost měřeného vzorku cukru (Kavan, 1997). Na základě znalosti sorpční izotermy krystalového cukru se navrhuje číselné posuzování skladovatelnosti, jinými slovy takovou oblast relativních vlhkostí vzduchu (menších než mezní), kde velká změna v relativní vlhkosti vzduchu změní vlhkost cukru jen nepatrně. Tato práce se snaží pro data sorčpních izoterem při šesti různých teplotách nalézt vhodné závislosti. Většinu známých závislostí nalezených v literatatuře je s výhodou možné linearizovat a k informaci o vhodnosti použití dané závislosti využít koeficient determinace. (cs)
Title
  • Compilation and data evaluation for sorption isotherms of granulated sugar (en)
  • Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru
  • Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru (cs)
skos:prefLabel
  • Compilation and data evaluation for sorption isotherms of granulated sugar (en)
  • Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru
  • Kompilace a vyhodnocení dat pro sorpční izotermy krystalového cukru (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43892876!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 207759
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43892876
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sugar; crzstal; granulated; isotherm; sorption (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3532434903DE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubník, Zdeněk
  • Henke, Svatopluk
  • Kadlec, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 978-80-905035-0-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 35 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software