About: Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Volatile secondary oxidative products in fat dispersions with soybean oil were detected. Fat dispersions were model fat blends containing synthetic tridodecanoylglycerol as structured fat, soybean oil and monoacylglycerol emulsifier (monoacylglycerols with different length and type of acyl chain). Volatile oxidative products were detected by solid phase microextraction and headspace technique in connection with GC-MSD. Main detected oxidative products were aldehydes - pentanal, hexanal and nonanal. The highest content of volatile compounds was detected in fat blend with 1-dodecanoylglycerol (same length of acyl chain as acyl chains in structured fat) and with 1-octadecenoylglycerol (unsaturated acyl chain). (en)
  • Byly detekovány těkavé sekundární oxidační produkty v tukových disperzích obsahujících sójový olej. Tukové disperze představovaly modelové tukové násady obsahující syntetický tridodekanoylglycerol jako strukturní tuk, sójový olej a monoacylglycerolový emulgátor (monoacylglyceroly s rozdílnou délkou a typem acylového řetězce). Těkavé oxidační produkty byly detekovány pomocí technik mikroextrakce na pevnou fázi a statickou headspace ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. Hlavními detekovanými oxidačními produkty byly aldehydy pentanal, hexanal a nonanal. Nejvyšší obsah těkavých látek vykazovala tuková násada s emulgátorem se stejně dlouhým acylem jako byly acyly strukturního tuku (1-dodekanoylglycerol) a s nenasyceným acylem (1-oktadecenoylglycerol).
  • Byly detekovány těkavé sekundární oxidační produkty v tukových disperzích obsahujících sójový olej. Tukové disperze představovaly modelové tukové násady obsahující syntetický tridodekanoylglycerol jako strukturní tuk, sójový olej a monoacylglycerolový emulgátor (monoacylglyceroly s rozdílnou délkou a typem acylového řetězce). Těkavé oxidační produkty byly detekovány pomocí technik mikroextrakce na pevnou fázi a statickou headspace ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. Hlavními detekovanými oxidačními produkty byly aldehydy pentanal, hexanal a nonanal. Nejvyšší obsah těkavých látek vykazovala tuková násada s emulgátorem se stejně dlouhým acylem jako byly acyly strukturního tuku (1-dodekanoylglycerol) a s nenasyceným acylem (1-oktadecenoylglycerol). (cs)
Title
  • Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem
  • Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem (cs)
  • Determination of volatile oxidation products in fat dispersions with soybean oil (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem
  • Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem (cs)
  • Determination of volatile oxidation products in fat dispersions with soybean oil (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43892697!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 232070
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43892697
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • aldehydes; SHS; HS-SPME; soybean oil; volatile oxidation products; lipid oxidation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9A1D79BEE047]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Staré Splavy
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek 49. Mezinárodní konference o olejích a tucích
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Hrádková, Iveta
  • Spěváčková, Veronika
  • Šmidrkal, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-84-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software