Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Volatile secondary oxidative products in fat dispersions with soybean oil were detected. Fat dispersions were model fat blends containing synthetic tridodecanoylglycerol as structured fat, soybean oil and monoacylglycerol emulsifier (monoacylglycerols with different length and type of acyl chain). Volatile oxidative products were detected by solid phase microextraction and headspace technique in connection with GC-MSD. Main detected oxidative products were aldehydes - pentanal, hexanal and nonanal. The highest content of volatile compounds was detected in fat blend with 1-dodecanoylglycerol (same length of acyl chain as acyl chains in structured fat) and with 1-octadecenoylglycerol (unsaturated acyl chain). (en)
- Byly detekovány těkavé sekundární oxidační produkty v tukových disperzích obsahujících sójový olej. Tukové disperze představovaly modelové tukové násady obsahující syntetický tridodekanoylglycerol jako strukturní tuk, sójový olej a monoacylglycerolový emulgátor (monoacylglyceroly s rozdílnou délkou a typem acylového řetězce). Těkavé oxidační produkty byly detekovány pomocí technik mikroextrakce na pevnou fázi a statickou headspace ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. Hlavními detekovanými oxidačními produkty byly aldehydy pentanal, hexanal a nonanal. Nejvyšší obsah těkavých látek vykazovala tuková násada s emulgátorem se stejně dlouhým acylem jako byly acyly strukturního tuku (1-dodekanoylglycerol) a s nenasyceným acylem (1-oktadecenoylglycerol).
- Byly detekovány těkavé sekundární oxidační produkty v tukových disperzích obsahujících sójový olej. Tukové disperze představovaly modelové tukové násady obsahující syntetický tridodekanoylglycerol jako strukturní tuk, sójový olej a monoacylglycerolový emulgátor (monoacylglyceroly s rozdílnou délkou a typem acylového řetězce). Těkavé oxidační produkty byly detekovány pomocí technik mikroextrakce na pevnou fázi a statickou headspace ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní detekcí. Hlavními detekovanými oxidačními produkty byly aldehydy pentanal, hexanal a nonanal. Nejvyšší obsah těkavých látek vykazovala tuková násada s emulgátorem se stejně dlouhým acylem jako byly acyly strukturního tuku (1-dodekanoylglycerol) a s nenasyceným acylem (1-oktadecenoylglycerol). (cs)
|
Title
| - Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem
- Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem (cs)
- Determination of volatile oxidation products in fat dispersions with soybean oil (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem
- Stanovení těkavých oxidačních produktů v tukových disperzích se sójovým olejem (cs)
- Determination of volatile oxidation products in fat dispersions with soybean oil (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/11:43892697!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/11:43892697
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - aldehydes; SHS; HS-SPME; soybean oil; volatile oxidation products; lipid oxidation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek 49. Mezinárodní konference o olejích a tucích
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Hrádková, Iveta
- Spěváčková, Veronika
- Šmidrkal, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |