About: Consumer attractive pasta     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Within set of one-egg laboratory prepared pasta, quality was evaluated in dried and cooked stage. Colour component as 5% addition did not affected pasta shape, but their surface appearance did (e.g. striation by red beet). Significant shifts were determined in samples spectral colour pfiles, mainly in L* (e.g. by sepia ink) and a* (from -2.0 to 8,5 against standard). Protein content has increased at spinach, basil and dried mushrooms recipe modification. The highest fibre content increase was determined for pasta with carob. (en)
  • V souboru 11 vzorků jednovaječných, laboratorně připravených těstovin byla hodnocena kvalita v sušeném a vařeném stavu. Přídavky 5% barevné složky neovlivnily tvar, ale vzhled povrchu těstovin (např. pruhovitost pro červenou řepu). Ve spektrálních barevných profilech došlo k významnýcm posunům ve světlosti L* (např sépiovým inkoustem) a odstínech červené a* (-2,0 až 8,5). Obsah bílkovin byl zvýšen přídavkem špenátu, bazalky a sušených hub. Nejvyšší nárůst obsahu vlákniny (5,6%) byl způsoben 5 % karobu.
  • V souboru 11 vzorků jednovaječných, laboratorně připravených těstovin byla hodnocena kvalita v sušeném a vařeném stavu. Přídavky 5% barevné složky neovlivnily tvar, ale vzhled povrchu těstovin (např. pruhovitost pro červenou řepu). Ve spektrálních barevných profilech došlo k významnýcm posunům ve světlosti L* (např sépiovým inkoustem) a odstínech červené a* (-2,0 až 8,5). Obsah bílkovin byl zvýšen přídavkem špenátu, bazalky a sušených hub. Nejvyšší nárůst obsahu vlákniny (5,6%) byl způsoben 5 % karobu. (cs)
Title
  • Consumer attractive pasta (en)
  • Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin
  • Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin (cs)
skos:prefLabel
  • Consumer attractive pasta (en)
  • Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin
  • Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43881488!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 231630
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43881488
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fibre; CIE Lab; coloured pasta; pasta wheat flour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BB52BFDD3F15]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Leitnerová, Dobromila
  • Kalasová, E.
  • Sekerová, H.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software