Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností (-0,94; P=99%).
- Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností (-0,94; P=99%). (cs)
- Milling fraction selection, including wheat, breaking and reduction ones together with samples of fine bright and bread flour, was analysed in terms ot solvent retention capacity. Between those fraction averages, the largest differences were observed in lactic acid SCR levels. The highest value was recorded for fine bright flour, while the lowest for fine bread one. There was verified relationships of Zeleny's test (-0.69) and farinographic water absorption (-0.94) just to lactic acid SRC. (en)
|
Title
| - Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně
- Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně (cs)
- Retention capacity - applying example for evaluation in mill (en)
|
skos:prefLabel
| - Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně
- Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně (cs)
- Retention capacity - applying example for evaluation in mill (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:43893085!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:43893085
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat, mill fraction, retention capacity, correlation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Karas, Jan
- Švec, Ivan
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |