About: Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was to evaluate the influence of addition of carrageen on sensory perception of strawberry aroma flavour and other sensory characteristics in custards. Custard model system was composed of modified tapioca starch, milk, carrageen and sucrose. Sensory Profile method was used to describe key attributes.. The study was carried out by two panels and according ISO Standards. The members of the first panel (P1) were recruited from the graduated students and staffs, which were experienced in sensory evaluation. The second panel P2 was formed by students in the first year study without sensory experience. The samples of custards with and without carrageen were statistically different in density and pleasantness of strawberry taste. (en)
  • Cílem práce bylo sledovat vliv přídavku karagenanu na senzorické vnímání jahodového aroma a dalších vybraných parametrů v modelových vzorcích pudinku. Modelový systém obsahoval modifikovaný tapiokový škrob, mléko, karagenan a sacharosu. Pro porovnávání vzorků byla vybraná metoda senzorického profilu. Na studii se podílely dva panely. Členové prvního panelu byli student a zaměstnanci univerzity se zkušenostní ze senzorické analýzy. Členové druhého panelu byli student. Obsah karagenanu ovlivnil některé senzorické vlastnosti vzorků, např. příjemnost a hustotu vzorku.
  • Cílem práce bylo sledovat vliv přídavku karagenanu na senzorické vnímání jahodového aroma a dalších vybraných parametrů v modelových vzorcích pudinku. Modelový systém obsahoval modifikovaný tapiokový škrob, mléko, karagenan a sacharosu. Pro porovnávání vzorků byla vybraná metoda senzorického profilu. Na studii se podílely dva panely. Členové prvního panelu byli student a zaměstnanci univerzity se zkušenostní ze senzorické analýzy. Členové druhého panelu byli student. Obsah karagenanu ovlivnil některé senzorické vlastnosti vzorků, např. příjemnost a hustotu vzorku. (cs)
Title
  • Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu.
  • Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu. (cs)
  • Influence of carageen on the perception of intensity of strawberry aroma in model samples (en)
skos:prefLabel
  • Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu.
  • Vliv karagenanu na vnímání intensity jahodového aroma v modelovém roztoku pudingu. (cs)
  • Influence of carageen on the perception of intensity of strawberry aroma in model samples (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024399!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296086
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024399
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • strawberry aroma; carrageen (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EF1F6626314C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Leitnerová, Dobromila
  • Váchová, Alena
  • Panovská, Zdenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-384-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software