About: Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Frakcionace bílkovin syrovátky byla provedena na základě kombinace dvou metod selektivní separace - enzymové hydrolýzy pepsinem a srážení s chitosanem. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky. Hydrolýza probíhala v míchaném reaktoru po dobu 120 minut při 40 °C a koncentraci pepsinu 0,01 g/100 ml substrátu. Byla získána frakce β-laktoglobulinu (β-Lg) o čistotě 58,6 % a výtěžnosti 97,6 %. Po inaktivaci byl hydrolyzát dále využit pro srážecí reakci s chitosanem. Roztok chitosanu o koncentraci 2 mg/ml byl přidán k hydrolyzátu v poměru 1:1 a pH směsi bylo upraveno na požadovanou hodnotu (rozmezí 5-7). Reakce probíhala po dobu 120 minut při definované teplotě (rozmezí 30-50 °C). Vzniklá sraženina byla odstředěna. Peleta byla promyta 0,1 mol/l roztokem octanu sodného o pH 10 a znovu odstředěna. Supernatant, obsahující frakci β-Lg, byl analyzován metodou RP-HPLC. Bylo zjištěno, že pH i teplota mají výrazný vliv na sílu elektrostati
  • Frakcionace bílkovin syrovátky byla provedena na základě kombinace dvou metod selektivní separace - enzymové hydrolýzy pepsinem a srážení s chitosanem. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky. Hydrolýza probíhala v míchaném reaktoru po dobu 120 minut při 40 °C a koncentraci pepsinu 0,01 g/100 ml substrátu. Byla získána frakce β-laktoglobulinu (β-Lg) o čistotě 58,6 % a výtěžnosti 97,6 %. Po inaktivaci byl hydrolyzát dále využit pro srážecí reakci s chitosanem. Roztok chitosanu o koncentraci 2 mg/ml byl přidán k hydrolyzátu v poměru 1:1 a pH směsi bylo upraveno na požadovanou hodnotu (rozmezí 5-7). Reakce probíhala po dobu 120 minut při definované teplotě (rozmezí 30-50 °C). Vzniklá sraženina byla odstředěna. Peleta byla promyta 0,1 mol/l roztokem octanu sodného o pH 10 a znovu odstředěna. Supernatant, obsahující frakci β-Lg, byl analyzován metodou RP-HPLC. Bylo zjištěno, že pH i teplota mají výrazný vliv na sílu elektrostati (cs)
  • Fractionation of whey proteins was carried out by combunation of two selective separation methods - enzyme hydrolysis by pepsine and by coagulation by chitosan ron ultrafiltration retentate. β-Lactoglobulin obtained by enyme treatment had purity 58,6% and yield 97,6 %. Purity was enhanced by chitosan treatment to 86 % with yield 49 %. Caseinomactropeptide can be also isolated by this procedure afte optimisation of chitosan precipitation. (en)
Title
  • Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu.
  • Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu. (cs)
  • Fractionation of whey proteins by preecipitation and enzymic technique. (en)
skos:prefLabel
  • Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu.
  • Frakcionace bílkovin syrovátky s využitím srážecího a enzymového postupu. (cs)
  • Fractionation of whey proteins by preecipitation and enzymic technique. (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024387!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 259720
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024387
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • β-lactoglobulin; chitosan; pepsin; hydrolysis; caseinomacropeptide (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0A52E5AB6669]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Diblíková, Lenka
  • Čurda, Ladislav
  • Mihulová, Miroslava
  • Sedlařík, Martin
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software