Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Úkolem této práce bylo senzoricky porovnat dva komerčně dostupné vzorky hořké čokolády slazené různými sladidly (sacharosou a maltitolem). Celkem 162 hodnotitelů, mužů i žen ve věku od 19 do 55 let, hodnotilo dva vzorky čokolády metodou senzorického profilu a párovou porovnávací zkouškou. Ze senzorického profilu čokolád vyplývají drobné rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že to nemá vliv na oblíbenost čokolády. Tento závěr byl potvrzen párovou preferenční zkouškou, kde nebyly mezi hodnoceními čokolád prokázány významné rozdíly.
- Úkolem této práce bylo senzoricky porovnat dva komerčně dostupné vzorky hořké čokolády slazené různými sladidly (sacharosou a maltitolem). Celkem 162 hodnotitelů, mužů i žen ve věku od 19 do 55 let, hodnotilo dva vzorky čokolády metodou senzorického profilu a párovou porovnávací zkouškou. Ze senzorického profilu čokolád vyplývají drobné rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že to nemá vliv na oblíbenost čokolády. Tento závěr byl potvrzen párovou preferenční zkouškou, kde nebyly mezi hodnoceními čokolád prokázány významné rozdíly. (cs)
- The main objective of this work was to compare two samples of dark chocolate sweetened with different sweeteners (saccharose and maltitol). 162 assessors, both men and women in age of 19?55 years, evaluated samples of chocolate using method of sensory profile and paired preference test. They were found little differences in some descriptors in the sensory profile of both samples, but it can be said that it has no effect on the acceptability of chocolates. This deduction was confirmed by results from paired preference test where they were not found significant differences between samples. (en)
|
Title
| - Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly
- Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly (cs)
- Comparison of chocolates sweetened with different sweeteners using methods of sensory analysis (en)
|
skos:prefLabel
| - Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly
- Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly (cs)
- Comparison of chocolates sweetened with different sweeteners using methods of sensory analysis (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024373!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024373
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chocolate; maltitol; saccharose; sensory evaluation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čmejlová, Kateřina
- Váchová, Alena
- Panovská, Zdenka
- Řeřichová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |