Description
| - Náhražky tuků se používají, aby se snížil přísun kalorií v jídle, ale výrobek by měl vypadat, chutnat a být vnímán stejně. Náhražky tuků mohou být na bázi škrobů, včetně modifikovaných škrobů, dextrinů, gum, polydextrosy. Používají se jako zahušťovadla pro mléčné výrobky, zmrzliny, dresinky, pečivo. Náhražky na bázi proteinů jsou vyrobeny z mléčných nebo vaječných bílkovin a používají se do nízkotučných mléčných výrobků, pečiva, margarinů majonéz, polévek a salátových dresinků. V současnosti neexistuje ideální náhražka, která by měla ideální senzorické vlastnosti.
- Náhražky tuků se používají, aby se snížil přísun kalorií v jídle, ale výrobek by měl vypadat, chutnat a být vnímán stejně. Náhražky tuků mohou být na bázi škrobů, včetně modifikovaných škrobů, dextrinů, gum, polydextrosy. Používají se jako zahušťovadla pro mléčné výrobky, zmrzliny, dresinky, pečivo. Náhražky na bázi proteinů jsou vyrobeny z mléčných nebo vaječných bílkovin a používají se do nízkotučných mléčných výrobků, pečiva, margarinů majonéz, polévek a salátových dresinků. V současnosti neexistuje ideální náhražka, která by měla ideální senzorické vlastnosti. (cs)
- A fat replacements are used to low the calories in food but the product have to look, taste and feel the same. Fat replacers can be carbohydrate-based include modified starches, dextrin, oat fibre, dried plum paste, gums, and polydextrose. These can be used as thickeners for frozen desserts, dairy-type products, spreads and sauces, salad dressings, and baked goods. Protein-based fat replacers are made from milk or egg protein and are used in low-fat dairy products, baked goods, margarines, mayonnaise, soups and salad dressings. There not exists replacement with ideal sensory properties. (en)
|