Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Práce popisuje postup stanovení methylrtuti a dvojmocné anorganické rtuti ve vzorcích potravin. Analyty byly extrahovány roztokem kyseliny chlorovodíkové a merkaptoethanolu a po potlačení kyselosti extraktu přídavkem octanu amonného byly separovány chromatografií na reverzní fázi s detekcí hmotnostní spektrometrií s indukčně vázaným plazmatem. Byla použita kolona Purospher RP8e (754 mm, 3 μm) a mobilní fáze 0,02 mol/l octan amonný + 0,2 % (v/v) 2-merkaptoethanol + 1 % (v/v) methanol. Práce se podrobně zabývá podmínkami separace, způsobem kalibrace, správností výsledků a koncentracím ve slepých pokusech.
- Práce popisuje postup stanovení methylrtuti a dvojmocné anorganické rtuti ve vzorcích potravin. Analyty byly extrahovány roztokem kyseliny chlorovodíkové a merkaptoethanolu a po potlačení kyselosti extraktu přídavkem octanu amonného byly separovány chromatografií na reverzní fázi s detekcí hmotnostní spektrometrií s indukčně vázaným plazmatem. Byla použita kolona Purospher RP8e (754 mm, 3 μm) a mobilní fáze 0,02 mol/l octan amonný + 0,2 % (v/v) 2-merkaptoethanol + 1 % (v/v) methanol. Práce se podrobně zabývá podmínkami separace, způsobem kalibrace, správností výsledků a koncentracím ve slepých pokusech. (cs)
- The paper describes the procedure of methylmercury and divalent inorganic mercury determination in food samples. The analytes were extracted with hydrochloric acid-2-mercaptoethanol solution. After addition of buffer the species were separated using reversed-phase chromatography (mobile phase 0.02 mol/l ammonium acetate + 0,2 % (v/v) 2-mercaptoethanol + 1 % (v/v) methanol) and detected by inductively coupled plasma mass spectrometry. The main analytical problems (separation efficiency, calibration, accuracy) are discussed. (en)
|
Title
| - Analytické problémy speciace rtuti v potravinách metodou LC-ICP-MS
- Analytické problémy speciace rtuti v potravinách metodou LC-ICP-MS (cs)
- Analytical problems of mercury speciation in food using LC-ICP-MS (en)
|
skos:prefLabel
| - Analytické problémy speciace rtuti v potravinách metodou LC-ICP-MS
- Analytické problémy speciace rtuti v potravinách metodou LC-ICP-MS (cs)
- Analytical problems of mercury speciation in food using LC-ICP-MS (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024358!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024358
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - mercury; speciation; LC-ICP-M (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Koplík, Richard
- Mestek, Oto
- Komínková, Jana
- Klimešová, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |