Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The antimicrobial properties of lactic acid bacteria (LAB) strains are used for food-stuffs protection. The main reason is the production of lactic acid which causes lower environmental pH. Thanks to this shelf-life of food can be extended. Some LAB strains are known for production of bacteriocins. These antimicrobial peptides are active in effective suppressing of growth of health-risk bacteria (e.g. Listeria monocytogenes), which can be present in food products in case of non-performance of hygienic conditions during production. (en)
- Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některých BMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případě nedodržení hygienických podmínek během výroby.
- Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některých BMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případě nedodržení hygienických podmínek během výroby. (cs)
|
Title
| - Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.
- Antilisterial activity of lactococci against persistent listerias strains. (en)
- Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.
- Antilisterial activity of lactococci against persistent listerias strains. (en)
- Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024330!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B08050), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024330
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Listeira monocytogenes; biofilms; lactic acid bacteria. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr u Bystřice pod Perštejnem, ČR
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Plocková, Milada
- Šviráková, Eva
- Složilová, Ivana
- Kotrbová, Stanislava
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |