About: Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The antimicrobial properties of lactic acid bacteria (LAB) strains are used for food-stuffs protection. The main reason is the production of lactic acid which causes lower environmental pH. Thanks to this shelf-life of food can be extended. Some LAB strains are known for production of bacteriocins. These antimicrobial peptides are active in effective suppressing of growth of health-risk bacteria (e.g. Listeria monocytogenes), which can be present in food products in case of non-performance of hygienic conditions during production. (en)
  • Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některých BMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případě nedodržení hygienických podmínek během výroby.
  • Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některých BMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případě nedodržení hygienických podmínek během výroby. (cs)
Title
  • Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.
  • Antilisterial activity of lactococci against persistent listerias strains. (en)
  • Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím. (cs)
skos:prefLabel
  • Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.
  • Antilisterial activity of lactococci against persistent listerias strains. (en)
  • Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024330!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08050), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 247126
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024330
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Listeira monocytogenes; biofilms; lactic acid bacteria. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9019F3E80EFA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr u Bystřice pod Perštejnem, ČR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Plocková, Milada
  • Šviráková, Eva
  • Složilová, Ivana
  • Kotrbová, Stanislava
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software