About: PŘEHLED AKTUÁLNÍCH MIKROBIÁLNÍCH DEFEKTŮ VYSKYTUJÍCÍCH SE V NEALKOHOLIVKÝCH NÁPOJÍCH     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In non-alcoholic beverages, primarily in non-carbonated beverages, the defects occur, as turbidity or sediments, which can be caused by the microbial contamination. In the samples with the presence of these defects, were isolated microorganisms, which caused them. Isolated microorganisms were identified by PCR technique. In non-alcoholic still beverages the bacteria occurred as Asaia lannaensis, which was isolated from still beverage with strawberry concentrate, Gluconacetobacter liquefaciens, isolated from green tea, or Alicyclobacillus acidoterestris, isolated from orange juice. Bacteria of Bacillus sp., Paenibacillus sp. were detected in the base for preparation of ice tea. Yeast Candida etchellsii was isolated from raspberry syrup. The paper is dealt with the presence of the various strains of microorganisms in specific types of beverages or semi-products for preparation of beverages, and also with the possibilities of prevention of the defects presence. (en)
  • V nealkoholických nápojích, zejména v nesycených, se vyskytují defekty, jako jsou zákaly nebo sedimenty, které mohou být způsobeny mikrobiální kontaminací. Ze vzorků vykazujících známky těchto defektů byly izolovány mikroorganismy, které tyto defekty způsobovaly. Izolované mikroorganismy byly identifikovány pomocí techniky PCR. V nealkoholických nesycených nápojích se vyskytovaly bakterie jako Asaia lannaensis, která byla izolována z nesyceného nápoje s jahodovým koncentrátem, Gluconacetobacter liquefaciens, izolovaný ze zeleného čaje, nebo Alicyclobacillus acidoterestris, izolovaný z pomerančového džusu. Bakterie Bacillus sp., Paenibacillus sp. byly zjištěny v bázi pro přípravu čaje. Kvasinka Candida etchellsii byla izolována z malinového sirupu. Příspěvek se zabývá výskytem jednotlivých druhů mikroorganismů v určitých typech nápojů nebo polotovarů sloužících pro jejich přípravu a také možnostmi prevence výsledných defektů.
  • V nealkoholických nápojích, zejména v nesycených, se vyskytují defekty, jako jsou zákaly nebo sedimenty, které mohou být způsobeny mikrobiální kontaminací. Ze vzorků vykazujících známky těchto defektů byly izolovány mikroorganismy, které tyto defekty způsobovaly. Izolované mikroorganismy byly identifikovány pomocí techniky PCR. V nealkoholických nesycených nápojích se vyskytovaly bakterie jako Asaia lannaensis, která byla izolována z nesyceného nápoje s jahodovým koncentrátem, Gluconacetobacter liquefaciens, izolovaný ze zeleného čaje, nebo Alicyclobacillus acidoterestris, izolovaný z pomerančového džusu. Bakterie Bacillus sp., Paenibacillus sp. byly zjištěny v bázi pro přípravu čaje. Kvasinka Candida etchellsii byla izolována z malinového sirupu. Příspěvek se zabývá výskytem jednotlivých druhů mikroorganismů v určitých typech nápojů nebo polotovarů sloužících pro jejich přípravu a také možnostmi prevence výsledných defektů. (cs)
Title
  • PŘEHLED AKTUÁLNÍCH MIKROBIÁLNÍCH DEFEKTŮ VYSKYTUJÍCÍCH SE V NEALKOHOLIVKÝCH NÁPOJÍCH
  • Review of topical microbial defects occurring in the non-alcoholic beverages (en)
  • PŘEHLED AKTUÁLNÍCH MIKROBIÁLNÍCH DEFEKTŮ VYSKYTUJÍCÍCH SE V NEALKOHOLIVKÝCH NÁPOJÍCH (cs)
skos:prefLabel
  • PŘEHLED AKTUÁLNÍCH MIKROBIÁLNÍCH DEFEKTŮ VYSKYTUJÍCÍCH SE V NEALKOHOLIVKÝCH NÁPOJÍCH
  • Review of topical microbial defects occurring in the non-alcoholic beverages (en)
  • PŘEHLED AKTUÁLNÍCH MIKROBIÁLNÍCH DEFEKTŮ VYSKYTUJÍCÍCH SE V NEALKOHOLIVKÝCH NÁPOJÍCH (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024293!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 281227
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024293
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nonalcoholic drink; turbidity; sediment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [839E2E94C12E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Čeřovský, Miroslav
  • Savická, Dana
  • Ulbrich, Pavel
  • Horsáková roz. Fabíková, Iveta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software