About: Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity.
  • Cílem práce bylo zhodnocení vlivu podmínek výroby na nutriční a senzorickou hodnotu výrobků a vytipování kritických bodů a parametrů pro zamezení její ztráty. Vzhledem k velké variabilitě ve složení surovin a v time-temperature režimu výroby dětských výživ byl opakovaně proveden odběr a rozbor fázových vzorků přímo z výroby. Byly sledovány tato parametry: změny barvy, nárůst koncentrace hydroxymethylfurfuralu a furfuralu, pokles antioxidantů a celkové antioxidační aktivity. (cs)
  • As the foodstuffs intended for particular nutritional uses, fruit baby foods for infants and young children conforms to a set of strict guidelines e.g. maximum levels for pesticide residues, microbiological contamination, addition of additives, labelling etc. However, being an important supplement to children diet and/or for their progressive adaptation to ordinary food, the nutritional quality of commercial fruit baby food in very important. Nutritive value of baby food deeply depends on the composition, what raw materials are used and what are the proportions of fruit content. The other important factors affecting the nutritive value are conditions of processing and storage. (en)
Title
  • Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.
  • Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek. (cs)
  • The influence of technology of fruit baby food on the changes of nutritionally and sensorialy important components (en)
skos:prefLabel
  • Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek.
  • Vliv technologie výroby dětských ovocných výživ na změny nutričně a senzoricky významných složek. (cs)
  • The influence of technology of fruit baby food on the changes of nutritionally and sensorialy important components (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024283!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06118), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296386
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024283
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fruit baby food; quality; nutrition; antioxidants; technology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E23FDF631A9B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Ševčík, Rudolf
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
  • Votavová, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software