Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Použití sporulujících mikroorganismů z rodu Bacillus a Sporolactobacillus jako probiotik se začíná rozšiřovat jak ve výživě lidí, tak i zvířat. Práce se zabývá základní charakteristikou uvedených rodů z hlediska jejich morfologických a biochemických vlastností. Jsou shrnuty poznatky o použití zástupců rodu Bacillus a Sporolactobacillus v probiotických přípravcích, jejich výhody, vliv na zdraví hostitele, ale i možná zdravotní rizika.
- Použití sporulujících mikroorganismů z rodu Bacillus a Sporolactobacillus jako probiotik se začíná rozšiřovat jak ve výživě lidí, tak i zvířat. Práce se zabývá základní charakteristikou uvedených rodů z hlediska jejich morfologických a biochemických vlastností. Jsou shrnuty poznatky o použití zástupců rodu Bacillus a Sporolactobacillus v probiotických přípravcích, jejich výhody, vliv na zdraví hostitele, ale i možná zdravotní rizika. (cs)
- Spore-forming microorganisms of the genus Bacillus and Sporolactobacillus have been used for long time as probiotics both in human diet and in the bacteriotherapy of animals. The article deals with the basic characteristics of above mentioned genui (morphology, biochemical properties). The data on the use of Bacillus and Sporolactobacillus genera in probiotic products, their advantages, the influence on host health and also health risks are summarized. (en)
|
Title
| - Nové trendy v probiotikách
- New trends in probiotics (en)
- Nové trendy v probiotikách (cs)
|
skos:prefLabel
| - Nové trendy v probiotikách
- New trends in probiotics (en)
- Nové trendy v probiotikách (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024262!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024262
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - probiotic; Bacillus; Sporolactobacillus (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - Zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |