About: Antimikrobiální a antioxidační aktivita esterů fenolových kyselin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was to test the antioxidant and antibacterial activity of selected phenolic compounds. Antibacterial activity was demonstrated at concentrations of 0.625 to 10 mmol / l. The selected agent of G-bacteria strain Escherichia coli 7503 DMF showed high efficiency of prepared esters of phenolic acids, while the chosen agent of G+ bacterial strain Bacillus cereus DMF 2001 showed a higher efficiency of phenolic acids. The highest tested concentration of 10 mmol / l the most substances essentially stopped the growth of both strains of bacteria after 50 hours of cultivation. Their antioxidant activity was carried out Rancimat method. The most effective substance of the group of phenolic acids and their derivatives was gentisic acid and caffeic esters. (en)
  • Cílem studie bylo otestovat antioxidační a antibakteriální aktivitu vybraných fenolových sloučenin. Antibakteriální aktivita byla prokázána v koncentraci 0,625 až 10 mmol / l. Na vybrané zástupce G- bakterie kmene Escherichia coli 7503 DMF prokázaly vysokou účinnost připravené estery fenolových kyselin, zatímco na zvoleného zástupce G + bakterií kmen Bacillus cereus DMF 2001 vykázovaly vyšší účinnost fenolové kyseliny. Nejvyšší zkoušená koncentrace 10 mmol / l většina látek v podstatě zastavil růst obou kmenů bakterií po dobu hodin 50 kultivace. Jejich antioxidační aktivity byla měřena pomocí metody Rancimat. Nejúčinnější ze skupiny testovaných fenolových kyselin a jejich derivátů byla kyselina gentisová a kyselina kávová a estery kyseliny kávové.
  • Cílem studie bylo otestovat antioxidační a antibakteriální aktivitu vybraných fenolových sloučenin. Antibakteriální aktivita byla prokázána v koncentraci 0,625 až 10 mmol / l. Na vybrané zástupce G- bakterie kmene Escherichia coli 7503 DMF prokázaly vysokou účinnost připravené estery fenolových kyselin, zatímco na zvoleného zástupce G + bakterií kmen Bacillus cereus DMF 2001 vykázovaly vyšší účinnost fenolové kyseliny. Nejvyšší zkoušená koncentrace 10 mmol / l většina látek v podstatě zastavil růst obou kmenů bakterií po dobu hodin 50 kultivace. Jejich antioxidační aktivity byla měřena pomocí metody Rancimat. Nejúčinnější ze skupiny testovaných fenolových kyselin a jejich derivátů byla kyselina gentisová a kyselina kávová a estery kyseliny kávové. (cs)
Title
  • Antimikrobiální a antioxidační aktivita esterů fenolových kyselin
  • Antibacterial and antioxidant activity of phenolic acids esters (en)
  • Antimikrobiální a antioxidační aktivita esterů fenolových kyselin (cs)
skos:prefLabel
  • Antimikrobiální a antioxidační aktivita esterů fenolových kyselin
  • Antibacterial and antioxidant activity of phenolic acids esters (en)
  • Antimikrobiální a antioxidační aktivita esterů fenolových kyselin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024255!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 247136
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024255
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Antimicrobial; antioxidation properties; phenolic acids alkylesters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A2CF223C14B6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Hrádková, Iveta
  • Merkl, Roman
  • Šmidrkal, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-760-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software