About: Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Připravené modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů (margarínů pro přípravu těst - ?na pečení?) bez trans-mastných kyselin obsahovaly konstantní podíl strukturního tuku (50 % hm.). Jejich kapalnou část tvořil bezerukový řepkový olej. Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací binárních směsí plně ztužených tuků, které byly smíchány v různých molárních poměrech (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Tyto směsi vždy obsahovaly plně ztužený kokosový tuk jako zdroj středně dlouhých mastných kyselin a plně ztužený palmstearin nebo plně ztužený bezerukový řepkový olej nebo plně ztužený vysokoerukový řepkový olej jako zdroj dlouhých mastných kyselin. U takto připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Všechny modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů TN pro přípravu margar
  • Připravené modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů (margarínů pro přípravu těst - ?na pečení?) bez trans-mastných kyselin obsahovaly konstantní podíl strukturního tuku (50 % hm.). Jejich kapalnou část tvořil bezerukový řepkový olej. Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací binárních směsí plně ztužených tuků, které byly smíchány v různých molárních poměrech (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Tyto směsi vždy obsahovaly plně ztužený kokosový tuk jako zdroj středně dlouhých mastných kyselin a plně ztužený palmstearin nebo plně ztužený bezerukový řepkový olej nebo plně ztužený vysokoerukový řepkový olej jako zdroj dlouhých mastných kyselin. U takto připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Všechny modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů TN pro přípravu margar (cs)
  • Prepared model fat blends for stick margarines (margarines for baking) without trans-fatty acids contained a constant proportion of the structured fat (50 % w/w).The liquid proportion of fat blends was formed by canola oil. Structured fats were prepared by a random chemical interesterification of binary mixtures of fully hydrogenated fats, which were mixed with variable ratios (2:1, 1.7:1 and 1,5:1) of the medium length chain (M C8: 0 - C14: 0 ) and long length chain (L; C16: 0 - C22: 0) fatty acids. These mixtures contained a fully hydrogenated coconut oil as a source of medium length chain fatty acids and a fully hydrogenated palmstearin or fully hydrogenated zero-erucic rapeseed oil or fully hydrogenated high-erucic rapeseed oil as a source of long length chain fatty acids. The influence of the composition of structured fat on the physical, rheological and textural properties was observed in prepared model fat blends. All model fat blends are suitable from the point of view of melting point and s (en)
Title
  • Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků
  • Rheological properties of model fat blends based on binary mixtures of high melting and low melting fats (en)
  • Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků (cs)
skos:prefLabel
  • Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků
  • Rheological properties of model fat blends based on binary mixtures of high melting and low melting fats (en)
  • Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024179!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 284821
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024179
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Fat blend; structured fat; interesterification; rheology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [59BA390B3AF5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Želazná Ruda
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nelahozeves
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XLVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Spěváčková, Veronika
  • Šmidrkal, Jan
  • Tesařová, Markéta
  • Pakawan, Suriya
  • Zárubová, Markéta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UNILEVER ČR, spol. s r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-75-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software