About: Oxidace tukových disperzí obsahující monoacylglyceroly     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly připraveny modelové tukové násady s příměsí emulgátorů - s monoacylglyceroly nasycených mastných kyselin s proměnnou délkou řetězce a se srovnávacím 1 oktadecenoylglycerolem s cílem zjistit, zda ovlivňují oxidační stabilitu. Strukturním tukem byl trihexadekanoylglycerol a kapalný podíl tvořil sójový olej. Tukové násady byly dlouhodobě skladovány pod kyslíkovou atmosférou při 20 ? 1 °C a byl u nich sledován rozsah oxidace (sledování primárních a sekundárních oxidačních produktů) a oxidační stabilita. Nejvyšší rozsah oxidace vykazovala tuková násada s 1-oktadecenoylglycerolem, z tukových násad obsahující monoacylglycerol s nasyceným acylem to byla tuková násada s 1-oktadekanoylglycerolem.
  • Byly připraveny modelové tukové násady s příměsí emulgátorů - s monoacylglyceroly nasycených mastných kyselin s proměnnou délkou řetězce a se srovnávacím 1 oktadecenoylglycerolem s cílem zjistit, zda ovlivňují oxidační stabilitu. Strukturním tukem byl trihexadekanoylglycerol a kapalný podíl tvořil sójový olej. Tukové násady byly dlouhodobě skladovány pod kyslíkovou atmosférou při 20 ? 1 °C a byl u nich sledován rozsah oxidace (sledování primárních a sekundárních oxidačních produktů) a oxidační stabilita. Nejvyšší rozsah oxidace vykazovala tuková násada s 1-oktadecenoylglycerolem, z tukových násad obsahující monoacylglycerol s nasyceným acylem to byla tuková násada s 1-oktadekanoylglycerolem. (cs)
  • It was prepared model fat blends with addition various monoacylglycerol emulsifiers (saturated fatty acid with different length of acyl chain and one unsaturated fatty acid ? 1-octadecanoylglycerol). The aim of this paper was found out the influence of addition of emulsifier on oxidation of model fat blends. Structure fat was trihexadecanoylglycerol and liquid oil was soybean oil. The fat blends were stored under oxygen atmosphere in the long term at the temperature of 20 ? 1 °C. Lipid oxidation was measured by the determination of the primary and secondary oxidation products and oxidation stability. We found maximal lipid oxidation in the presence of 1-octadecenoylglycerol. The maximal lipid oxidation in fat blends with saturated fatty acids was determined in fat blend with 1-octadecanoylglycerol. (en)
Title
  • Oxidace tukových disperzí obsahující monoacylglyceroly
  • Oxidation in fat dispersions with addition of monoacylglycerols (en)
  • Oxidace tukových disperzí obsahující monoacylglyceroly (cs)
skos:prefLabel
  • Oxidace tukových disperzí obsahující monoacylglyceroly
  • Oxidation in fat dispersions with addition of monoacylglycerols (en)
  • Oxidace tukových disperzí obsahující monoacylglyceroly (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024178!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 277857
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024178
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Oxidation; fat dispersion; structured fat; emulsifier; monoacylglycerol (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9F72D601E6A3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Želazná Ruda
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nelahozeves
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XLVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Hrádková, Iveta
  • Spěváčková, Veronika
  • Šmidrkal, Jan
  • Tesařová, Markéta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UNILEVER ČR, spol. s r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-75-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software