About: Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The study was focused on verification of efficacy of antimicrobial packaging films prepared in company INVOS a.s. and Martin Peroutka, polygrafická výroba. The effect of the films releasing nisin, natamycin and natrium benzoate on growth inhibition of tested microorganisms was followed by agar diffussion method and in packaged cheeses Blaťácké zlato and Olomoucké tvarůžky. The films inhibited the growth of bacteria Lactobacillus helveticus CH-1, Listeria ivanovii CCM 5884 and moulds Penicillium expansum, Fusarium culmorum during agar diffusion method. The film prepared in INVOS company did not have effect on reduction in count of target microorganisms on the surface of soft ripening cheeses, however released antimicrobial agents caused retardation of growth during storage for 23 days at temperature 4 °C and 23 °C. (en)
  • Cílem práce bylo ověřit účinnost antimikrobních obalových materiálů připravených ve firmách INVOS a.s. a Martin Peroutka, polygrafická výroba. Vliv fólií uvolňujících nisin, natamycin a benzoan sodný z povrchové vrstvy laku na růst vybraných indikátorových mikroorganismů byl sledován v modelovém prostředí a při stabilizaci balených sýrů Blaťácké zlato a Olomoucké tvarůžky. Při agarové difuzní zkoušce inhibovaly fólie růst bakterií Lactobacillus helveticus CH-1, Listeria ivanovii CCM 5884 a plísní Penicillium expansum, Fusarium culmorum. Fólie vyrobená ve firmě INVOS a.s. neměla vliv na redukci počtu indikátorových mikroorganismů na povrchu měkkých zrajících sýrů, avšak uvolňovaná antimikrobní činidla snižovala rychlost jejich růstu během skladování po dobu 23 dnů při teplotě 4 °C a 23 °C.
  • Cílem práce bylo ověřit účinnost antimikrobních obalových materiálů připravených ve firmách INVOS a.s. a Martin Peroutka, polygrafická výroba. Vliv fólií uvolňujících nisin, natamycin a benzoan sodný z povrchové vrstvy laku na růst vybraných indikátorových mikroorganismů byl sledován v modelovém prostředí a při stabilizaci balených sýrů Blaťácké zlato a Olomoucké tvarůžky. Při agarové difuzní zkoušce inhibovaly fólie růst bakterií Lactobacillus helveticus CH-1, Listeria ivanovii CCM 5884 a plísní Penicillium expansum, Fusarium culmorum. Fólie vyrobená ve firmě INVOS a.s. neměla vliv na redukci počtu indikátorových mikroorganismů na povrchu měkkých zrajících sýrů, avšak uvolňovaná antimikrobní činidla snižovala rychlost jejich růstu během skladování po dobu 23 dnů při teplotě 4 °C a 23 °C. (cs)
Title
  • Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů
  • Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů (cs)
  • Effect of packaging materials releasing nisin and/or natamycin on stability of packaged cheese. (en)
skos:prefLabel
  • Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů
  • Vliv obalových materiálů uvolňujících nisin a/nebo natamycin na stabilitu balených sýrů (cs)
  • Effect of packaging materials releasing nisin and/or natamycin on stability of packaged cheese. (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022354!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349388
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022354
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antimicrobial packaging; nisin; natamycin; cheese (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AD4BBDE5CFE4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Balení potravin - aktuální problémy a možná řešení
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dobiáš, Jaroslav
  • Hanušová, Kristýna
  • Voldřich, Michal
  • Votavová, Lenka
  • Marek, Miroslav
  • Klaudisová, Kamila
  • Šťastná, Monika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-714-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 34 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software