Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Modified atmosphere packaging (MAP) for meat and meat products is a food preservation concept that is far from new. The interest in commercial applications for MAP systems has increased tremendously in the past 20 years. The development of plastic films many years ago made it possible to easily and cheaply enclose meat products in clear films and to incorporate preservative gases with the closed atmosphere to improve product shelf life and appearance. New developments in flexible film properties and new technology for gas handling and packaging equipment have facilitated the development of an increasingly sophisticated body of scientific knowledge about MAP systems. (en)
- Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (MA) patří v současnosti k běžně používaným postupům chránícím produkty během skladování před nežádoucími změnami chemickými, fyzikálními i mikrobiologickými. Zájem o komerční využití balení masa a masných produktů v MA vzrostl především v posledních dvaceti letech v souvislosti s rozvojem distribuce těchto produktů sítí obchodních řetězců, neboť prodloužení údržnosti, zachování kvality a zdravotní nezávadnosti produktů jsou pro prodej v dnešní době rozhodující. Úprava atmosféry sama o sobě nemůže významněji prodloužit skladovatelnost neúdržných potravin. Je-li však aplikována jako doplněk dalších metod konzervace v rámci tzv. překážkového efektu, stává se často významným faktorem pro zlepšení kvality baleného masa a masných výrobků.
- Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (MA) patří v současnosti k běžně používaným postupům chránícím produkty během skladování před nežádoucími změnami chemickými, fyzikálními i mikrobiologickými. Zájem o komerční využití balení masa a masných produktů v MA vzrostl především v posledních dvaceti letech v souvislosti s rozvojem distribuce těchto produktů sítí obchodních řetězců, neboť prodloužení údržnosti, zachování kvality a zdravotní nezávadnosti produktů jsou pro prodej v dnešní době rozhodující. Úprava atmosféry sama o sobě nemůže významněji prodloužit skladovatelnost neúdržných potravin. Je-li však aplikována jako doplněk dalších metod konzervace v rámci tzv. překážkového efektu, stává se často významným faktorem pro zlepšení kvality baleného masa a masných výrobků. (cs)
|
Title
| - Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře
- Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (cs)
- Packaging of meat and meat products in modified atmosphere (en)
|
skos:prefLabel
| - Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře
- Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (cs)
- Packaging of meat and meat products in modified atmosphere (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022353!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022353
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - modified atmosphere; meat; packaging materials (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dobiáš, Jaroslav
- Hanušová, Kristýna
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |