Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu a několika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný
- Cílem práce bylo jednak srovnat výsledky získané různými způsoby hodnocení barvy, jednak s jejich využitím sledovat vliv přidaného rozmarýnu a barviv na výslednou barvu dušené šunky a její stabilitu. Šunky byly vyrobeny s přídavkem í extraktu rozmarýnu a několika přírodních barviv (košenila, arpink red, lykopen). Analýza obrazu i reflexní spektrofotometrie sice poskytly vzhledem k rozdílnému principu měření poněkud odlišné hodnoty barvy měřené šunky, zachytily však sledované změny podobně. Vliv uvedených aditiv nebyl jednoznačný (cs)
- Two methods of colour evaluation were compared: VIA and reflective spectrophotometry. The effect of added colourants (cochineal, arpink red and lycopene) and rosemary extract in cooked ham was studied. Both methods gave similar results althoug absolute values were a little different. The effect of additives was not unambiguous. (en)
|
Title
| - Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.
- Colour measurement of hams with the addition of natural colourants and antioxidants (en)
- Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů.
- Colour measurement of hams with the addition of natural colourants and antioxidants (en)
- Měření barvy šunky s přídavkem přírodních barviv a antioxidantů. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022291!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(FT-TA3/059), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022291
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ham; rosemary; colourants; meat products; colour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Laboralim 2009 Recent Progress in Analytical Methods of Food
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Potůček, Tomáš
- Bělková, Bo-Anne
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |