About: Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Iso-alpha-acids or isohumulones are hop-derived beer constituents formed in the brewing process. Iso-alpha-acids are light-sensitive; they play a key role in the origin of the well-known light-struck off-flavour of beer. To prevent the negative effect of light, beers are generally stored in light-proof cans or dark bottles. Alternatively, reduced iso-alpha-acids, resistant to light-induced degradation, can be added to beer. These substances also show a positive effect on foam stability. This paper describes the impact of iso-alpha-acids, reduced iso-alpha-acids, tetrahydro-iso-alpha-acids, and hexahydro-iso-alpha-acids on brewing; their food legislation frame is also mentioned. Chemical and physical methods of analysis of the substances are also reviewed. (en)
  • Iso-alfa-kyseliny nebo isohumulony jsou složky piva, které pocházejí ze chmele a vznikají během pivovarského (varního) procesu. Iso-alfa-kyseliny jsou citlivé na světlo a hrají klíčovou roli ve vzniku dobře známé letinkové chuti piva. K zamezení negativní úlohy světla jsou piva obvykle skladovány světlu nepřístupných plechovkách nebo tmavých lahvích. Jinou možností může být přídavek redukovaných iso-alfa kyselin, které jsou odolné ke světlu. Tyto látky také vykazují positivní vliv na stabilitu pivní pěny. Tento článek popisuje uplatnění iso-alfa-kyselin, redukovaných iso-alfa kyselin, tetrahydro-iso-alfa-kyselin a hexahydro-iso-alfa-kyselin v pivovarství, je také zmíněn jejich legislativní rámec. Chemické a fyzikální metody analýz těchto látek jsou také shrnuty.
  • Iso-alfa-kyseliny nebo isohumulony jsou složky piva, které pocházejí ze chmele a vznikají během pivovarského (varního) procesu. Iso-alfa-kyseliny jsou citlivé na světlo a hrají klíčovou roli ve vzniku dobře známé letinkové chuti piva. K zamezení negativní úlohy světla jsou piva obvykle skladovány světlu nepřístupných plechovkách nebo tmavých lahvích. Jinou možností může být přídavek redukovaných iso-alfa kyselin, které jsou odolné ke světlu. Tyto látky také vykazují positivní vliv na stabilitu pivní pěny. Tento článek popisuje uplatnění iso-alfa-kyselin, redukovaných iso-alfa kyselin, tetrahydro-iso-alfa-kyselin a hexahydro-iso-alfa-kyselin v pivovarství, je také zmíněn jejich legislativní rámec. Chemické a fyzikální metody analýz těchto látek jsou také shrnuty. (cs)
Title
  • Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství
  • Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství (cs)
  • Application of Chemically Modified Bitter Compounds in Brewing (en)
skos:prefLabel
  • Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství
  • Využití chemicky modifikovaných látek v pivovarství (cs)
  • Application of Chemically Modified Bitter Compounds in Brewing (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022271!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 9
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350718
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022271
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Beer; hop; bitter acids; bitterness (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5581160DF1DA]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 103
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Brányik, Tomáš
  • Dvořáková, Markéta
  • Karabín, Marcel
  • Kruliš, Radim
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000270046500005
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software