Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Volatile compounds in 18 samples of Olomouc cheese were determined by SPME-GC/MS. Majority of compounds forms during ripening of cheese by biochemical changes of lactate, citrate, proteins and lipids. Other compounds originate from caraway oil. The aim of this study was to compare of Olomouc cheese according to aromatic profile. Similarity from among particular products was evaluated by multidimensional statistic analysis. (en)
- Metodou SPME-GC/MS byly stanoveny těkavé látky v 18 vzorcích olomouckých tvarůžků. Většina sloučenin vzniká při zrání syrečků biochemickými přeměnami laktátu, citrátu, bílkovin a lipidů. Ostatní látky pochází z kmínové silice. Cílem práce bylo srovnání olomouckých tvarůžků podle jejich aromatického profilu. Podobnost mezi jednotlivými výrobky byla vyhodnocena nástroji vícerozměrné statistické analýzy.
- Metodou SPME-GC/MS byly stanoveny těkavé látky v 18 vzorcích olomouckých tvarůžků. Většina sloučenin vzniká při zrání syrečků biochemickými přeměnami laktátu, citrátu, bílkovin a lipidů. Ostatní látky pochází z kmínové silice. Cílem práce bylo srovnání olomouckých tvarůžků podle jejich aromatického profilu. Podobnost mezi jednotlivými výrobky byla vyhodnocena nástroji vícerozměrné statistické analýzy. (cs)
|
Title
| - Detekce těkavých látek metodou SPME-GC/MS
- Detekce těkavých látek metodou SPME-GC/MS (cs)
- Detection of volatile products by method SPME/GC-MS (en)
|
skos:prefLabel
| - Detekce těkavých látek metodou SPME-GC/MS
- Detekce těkavých látek metodou SPME-GC/MS (cs)
- Detection of volatile products by method SPME/GC-MS (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022268!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022268
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - volatile products; SPME/GC-MS; cheese (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Tatranská Lomnica,Slovensko
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Hrádková, Iveta
- Kyselka, Jan
- Štětina, Jiří
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |