Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - This work deals with falsification of dairy products ? spread butter and Edam cheese. Falsification of spread butter consists in substitution of milk fat by plant fat in concentration 70 ? 75 %, the rate of substitution can be estimated on the basis of average content of fatty acids ? butyric acid, caproic acid and methyl tetradecanoic and methyl hexadecanoic acids. Analysis of sterol fraction is decisive. In the case of falsification of Edam cheese situation is complicated: milk fat is fully substituted by plant fat which is low quality but together content of other components is changed, especially content of proteins and solid. (en)
- Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout na základě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny.
- Práce se zabývala falšováním mléčných výrobků ? pomazánkového másla a eidamského sýru. V případě pomazánkového másla falšování spočívalo v substituci mléčného tuku rostlinným tukem na úrovni 70 ? 75 %, míru substituce je možné kvalifikovaně odhadnout na základě průměrných obsahů mastných kyselin máselné, kapronové a methyltetradekanových a methylhexadekanových kyselin. Rozhodující je analýza sterolové frakce. V případě falšování eidamského sýru je situace složitější: mléčný tuk je plně nahrazen rostlinným tukem nízké kvality, ale současně je pozměněn obsah dalších složek, zvláště obsah bílkovin a sušiny. (cs)
|
Title
| - Falšování potravin bohatých na tuk
- Falsification of food containing fat (en)
- Falšování potravin bohatých na tuk (cs)
|
skos:prefLabel
| - Falšování potravin bohatých na tuk
- Falsification of food containing fat (en)
- Falšování potravin bohatých na tuk (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022262!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022262
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - falsification; spread butter; Edam cheese; fatty acids; sterols (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Tatranská Lomnica, Slovensko
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník 47. mezinárodní konference technologie a analýzy tuků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Hrádková, Iveta
- Poláková, Věra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská technická univerzita v Bratislave
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |