Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Starch syrups are the basic products of starch industry. The main application possibilities of starch syrups there are as raw material in food production (confectionary, bakery, ice creams, beverages, fermentation production) and also in chemical production ? sorbitol and others. Viscosity of starch syrups belongs to the important physical properties, which are needed for chemical engineering calculation, modelling and evaluation of processes during starch syrups production and its use for food and non-food applications. The goal of this paper was the measurement and evaluation of viscosity of 4 various types of starch syrups with dextrose equivalent DE 34 ? 95 %, dry substances 55 ? 87 % and temperatures 20 - 85 °C. Viscosity was measured by means the viscometer Viscotester Haake VT 500/501. The temperature and concentrations dependences of viscosity of starch syrups were evaluated. (en)
- Škrobové sirupy patří k základních výrobkům škrobárenského průmyslu. Hlavní oblasti jejich využití jsou při výrobě potravin (výroba cukrovinek, pekárenství, zmrzliny, nealkoholické nápoje, fermentační postupy) a rovněž i v nepotravinářské výrobě, např. při přípravě sorbitolu aj. Mezi základní fyzikální vlastnosti škrobových sirupů patří jejich viskozita, jejíž znalost je nutná pro chemicko inženýrské výpočty, modelování, návrhy a vyhodnocení procesů při přípravě škrobových sirupů a při potravinářských i nepotravinářských aplikacích. Cílem této práce bylo proměření a vyhodnocení viskozity 4 různých škrobových sirupů o dextrosovém ekvivalentu DE 34 ? 95 %, sušině v rozsahu 55 ? 87 % a teplotách 20 - 85 °C.
- Škrobové sirupy patří k základních výrobkům škrobárenského průmyslu. Hlavní oblasti jejich využití jsou při výrobě potravin (výroba cukrovinek, pekárenství, zmrzliny, nealkoholické nápoje, fermentační postupy) a rovněž i v nepotravinářské výrobě, např. při přípravě sorbitolu aj. Mezi základní fyzikální vlastnosti škrobových sirupů patří jejich viskozita, jejíž znalost je nutná pro chemicko inženýrské výpočty, modelování, návrhy a vyhodnocení procesů při přípravě škrobových sirupů a při potravinářských i nepotravinářských aplikacích. Cílem této práce bylo proměření a vyhodnocení viskozity 4 různých škrobových sirupů o dextrosovém ekvivalentu DE 34 ? 95 %, sušině v rozsahu 55 ? 87 % a teplotách 20 - 85 °C. (cs)
|
Title
| - Viskosita škrobových sirupů
- Viscosity of starch syrups (en)
- Viskosita škrobových sirupů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Viskosita škrobových sirupů
- Viscosity of starch syrups (en)
- Viskosita škrobových sirupů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022229!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022229
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - viscosity; starch syrups (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Proceedings of the 5th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Henke, Svatopluk
- Kadlec, Pavel
- Branský, P.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost chemická
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |