About: Viskosita škrobových sirupů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Starch syrups are the basic products of starch industry. The main application possibilities of starch syrups there are as raw material in food production (confectionary, bakery, ice creams, beverages, fermentation production) and also in chemical production ? sorbitol and others. Viscosity of starch syrups belongs to the important physical properties, which are needed for chemical engineering calculation, modelling and evaluation of processes during starch syrups production and its use for food and non-food applications. The goal of this paper was the measurement and evaluation of viscosity of 4 various types of starch syrups with dextrose equivalent DE 34 ? 95 %, dry substances 55 ? 87 % and temperatures 20 - 85 °C. Viscosity was measured by means the viscometer Viscotester Haake VT 500/501. The temperature and concentrations dependences of viscosity of starch syrups were evaluated. (en)
  • Škrobové sirupy patří k základních výrobkům škrobárenského průmyslu. Hlavní oblasti jejich využití jsou při výrobě potravin (výroba cukrovinek, pekárenství, zmrzliny, nealkoholické nápoje, fermentační postupy) a rovněž i v nepotravinářské výrobě, např. při přípravě sorbitolu aj. Mezi základní fyzikální vlastnosti škrobových sirupů patří jejich viskozita, jejíž znalost je nutná pro chemicko inženýrské výpočty, modelování, návrhy a vyhodnocení procesů při přípravě škrobových sirupů a při potravinářských i nepotravinářských aplikacích. Cílem této práce bylo proměření a vyhodnocení viskozity 4 různých škrobových sirupů o dextrosovém ekvivalentu DE 34 ? 95 %, sušině v rozsahu 55 ? 87 % a teplotách 20 - 85 °C.
  • Škrobové sirupy patří k základních výrobkům škrobárenského průmyslu. Hlavní oblasti jejich využití jsou při výrobě potravin (výroba cukrovinek, pekárenství, zmrzliny, nealkoholické nápoje, fermentační postupy) a rovněž i v nepotravinářské výrobě, např. při přípravě sorbitolu aj. Mezi základní fyzikální vlastnosti škrobových sirupů patří jejich viskozita, jejíž znalost je nutná pro chemicko inženýrské výpočty, modelování, návrhy a vyhodnocení procesů při přípravě škrobových sirupů a při potravinářských i nepotravinářských aplikacích. Cílem této práce bylo proměření a vyhodnocení viskozity 4 různých škrobových sirupů o dextrosovém ekvivalentu DE 34 ? 95 %, sušině v rozsahu 55 ? 87 % a teplotách 20 - 85 °C. (cs)
Title
  • Viskosita škrobových sirupů
  • Viscosity of starch syrups (en)
  • Viskosita škrobových sirupů (cs)
skos:prefLabel
  • Viskosita škrobových sirupů
  • Viscosity of starch syrups (en)
  • Viskosita škrobových sirupů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022229!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 348985
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022229
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • viscosity; starch syrups (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [38875A87E3F2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proceedings of the 5th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Henke, Svatopluk
  • Kadlec, Pavel
  • Branský, P.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemická
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-72-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 117 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software