Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Antioxidant capacity in baby food (en)
- Základní surovinou pro výrobu dětské výživy je ovoce. Obsah antioxidantů a dalších nutričně významných látek v dětských výživách závisí především, pokud nepočítáme přidané vitamíny a minerály, na skutečném obsahu a složení ovocné nebo zeleninové složky ve výrobku. Na základě literárních informací a údajů o složení konkrétních výrobků určených pro dětskou výživu byly vymezeny skupiny nutričně, senzoricky a technologicky významných látek. Cílem práce byl rozbor souboru vzorků z tržní sítě - na celkovou antioxidační kapacitu (metodou DPPH), stanovení významných antioxidantů (kyselina askorbová (HPLC) a celkové polyfenoly (spektrofotometricky)), analýza indikátorů záhřevu a podmínek skladování (furosin metodou HPLC), a stanovní skutečného obsahu ovoce. V závěru byl zhodnocen nutriční význam jednotlivých typů výrobků, diskutován obsah složek a jejich korelace.
- Základní surovinou pro výrobu dětské výživy je ovoce. Obsah antioxidantů a dalších nutričně významných látek v dětských výživách závisí především, pokud nepočítáme přidané vitamíny a minerály, na skutečném obsahu a složení ovocné nebo zeleninové složky ve výrobku. Na základě literárních informací a údajů o složení konkrétních výrobků určených pro dětskou výživu byly vymezeny skupiny nutričně, senzoricky a technologicky významných látek. Cílem práce byl rozbor souboru vzorků z tržní sítě - na celkovou antioxidační kapacitu (metodou DPPH), stanovení významných antioxidantů (kyselina askorbová (HPLC) a celkové polyfenoly (spektrofotometricky)), analýza indikátorů záhřevu a podmínek skladování (furosin metodou HPLC), a stanovní skutečného obsahu ovoce. V závěru byl zhodnocen nutriční význam jednotlivých typů výrobků, diskutován obsah složek a jejich korelace. (cs)
|
Title
| - Antioxidační kapacita a obsah nutričně významných látek výrobků ovocné dětské výživy
- Antioxidant capacity in baby food (en)
- Antioxidační kapacita a obsah nutričně významných látek výrobků ovocné dětské výživy (cs)
|
skos:prefLabel
| - Antioxidační kapacita a obsah nutričně významných látek výrobků ovocné dětské výživy
- Antioxidant capacity in baby food (en)
- Antioxidační kapacita a obsah nutričně významných látek výrobků ovocné dětské výživy (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021232!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021232
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - baby food; antio´xidant capacity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXIX. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, 26. - 28. 5. 2008, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Ševčík, Rudolf
- Rajchl, Aleš
- Čížková, Helena
- Vojtková, Marcela
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |