Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Exact field small-plot trials with winter wheat varieties Ludwig and Sulamit (both the quality groups E?elite) in organic farming in the sugar-beet growing region of Central Bohemia were conducted in the years 2005 and 2006 to test the possibility of increase in the crude protein content in grain and improvement of baking quality (row spacing 125, 250 and 370 mm, sowing rates 200, 300 and 400 germinating grains per m2) under the change of the stand structure. Statistically significant increase of crude protein content in wheat grain dry matter by approximately 0.6 % was found at widening of row spacing from 125 to 250 mm and by about 1.2 % at widening of row spacing from 125 to 375 mm. So, the variants cultivated in wider row spacing fulfilled the requirement for crude protein content in grain dry matter of food and baking wheat for minimum 11.5 %. Wheat cultivation in wider rows had no negative impact on the grain yield. (en)
- V přesných polních maloparcelkových pokusech s odrůdami ozimé pšenice Ludwig a Sulamit (obě jakostní skupina E ? elitní), vedených v ekologickém způsobu pěstování v řepařské oblasti středních Čech v letech 2005 a 2006 jsme prověřovali, zda lze docílit při změně struktury porostu (šířka řádků 125, 250 a 370 mm, výsevky 200, 300 a 400 klíčivých obilek na m2) zvýšení obsahu N-látek v zrnu a zlepšení pekařské jakosti. Bylo zjištěno statisticky průkazné navýšení obsahu N-látek v sušině zrna pšenice o cca 0,6% při rozšíření meziřádkové vzdálenosti ze 125 na 250 mm a o cca 1,2% při rozšíření meziřádkové vzdálenosti ze 125 na 375 mm. Varianty pěstované v širších řádcích tak splnily požadavek na obsah N-látek v sušině zrna pšenice potravinářské pekárenské min. 11,5%. Pěstování pšenice v širších řádcích přitom nemělo negativní dopad na výnos zrna.
- V přesných polních maloparcelkových pokusech s odrůdami ozimé pšenice Ludwig a Sulamit (obě jakostní skupina E ? elitní), vedených v ekologickém způsobu pěstování v řepařské oblasti středních Čech v letech 2005 a 2006 jsme prověřovali, zda lze docílit při změně struktury porostu (šířka řádků 125, 250 a 370 mm, výsevky 200, 300 a 400 klíčivých obilek na m2) zvýšení obsahu N-látek v zrnu a zlepšení pekařské jakosti. Bylo zjištěno statisticky průkazné navýšení obsahu N-látek v sušině zrna pšenice o cca 0,6% při rozšíření meziřádkové vzdálenosti ze 125 na 250 mm a o cca 1,2% při rozšíření meziřádkové vzdálenosti ze 125 na 375 mm. Varianty pěstované v širších řádcích tak splnily požadavek na obsah N-látek v sušině zrna pšenice potravinářské pekárenské min. 11,5%. Pěstování pšenice v širších řádcích přitom nemělo negativní dopad na výnos zrna. (cs)
|
Title
| - Možnosti zlepšení pekařské kvality změnou struktury porostu ozimé pšenice v ekologickém zemědělství
- Possibilities of baking quality improving by the change of winter wheat stand structure in organic farming (en)
- Možnosti zlepšení pekařské kvality změnou struktury porostu ozimé pšenice v ekologickém zemědělství (cs)
|
skos:prefLabel
| - Možnosti zlepšení pekařské kvality změnou struktury porostu ozimé pšenice v ekologickém zemědělství
- Possibilities of baking quality improving by the change of winter wheat stand structure in organic farming (en)
- Možnosti zlepšení pekařské kvality změnou struktury porostu ozimé pšenice v ekologickém zemědělství (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021210!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021210
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - organic cultivation; winter wheat; wide row spacing; grain quality; grain yield (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník Bezpečnost a kvalita surovin a potravin, SPU v Nitře, 31.1.-1.2.2008
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Capouchová, I.
- Krejčířová, Lucie
- Petr, J.
- Bicanová, E.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre. Fakulta biotechnológie a potravinárstva
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |