About: Identification of acetylated distarch adipate in a mixture using image analysis measurement of granule sizes.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Zesítění škrobu posiluje intermolekulární vazby zavedením kovalentních vazeb jako doplnění přirozených intermolekulárních vodíkových můstků. Zesítění zamezuje bobtnání zrn, snižuje viskozitu při vaření a snižuje stabilitu zmazovatělého zrna škrobu. Zesítěný škrob poskytuje stabilní, vysoceviskózní pasty, které mohou být vystaveny vysoké teplotě, vysoké střižné síle nebo nízkému pH. Acetylovaný škrobový adipát (ADA) je obvykle používán jako stabilizátor nebo zahušťovadlo, prostředek k rozpouštění, k enkapsulaci či jako nosič, prostředek k řízení vlhkosti, modifikátor chutí a vůní, prostředek k úpravě textury, prostředek zabraňující slepování, prostředek umožňující manipulaci s materiálem, zpevňující prostředek. Mnohé potravinářské firmy vyvíjejí suché směsi, které jsou k těmto účelům využívány. Identifikace některých vlastností škrobu používaných v těchto směsích může být zajímavá pro konkurenční firmu či celní laboratoře. K určení původu ADA je nezbytné znát nejprve velikostní rozdělení. Výzkumná p (cs)
  • Cross-linking of starch reinforces the intermolecular binding by introducing covalent bonds to supplement natural intermolecular hydrogen bonds. Cross-linking restricts granule swelling, decreases peak viscosity on cooking, and increases the stability of the gelatinized granule. Cross-linked starch provides a stable, high viscosity paste that may be subject to high temperature, high shear, or low pH. Acetylated distarch adipate (ADA) is usually used as a stabilizer or a thickener, a solvent/carrier/encapsulating agent, a moisture control agent, flavours and flavour modifiers, a texturizer, a release/antistick agent, a material handling aid, a firming agent etc. Many food firms develop dry mixtures which are applied for these purposes. Identification of some properties of the starch used in these mixtures can be interesting for competitors or food and customs laboratories. To determine the origin of ADA, it is necessary to know size distribution in advance. The research work was aimed at particle s
  • Cross-linking of starch reinforces the intermolecular binding by introducing covalent bonds to supplement natural intermolecular hydrogen bonds. Cross-linking restricts granule swelling, decreases peak viscosity on cooking, and increases the stability of the gelatinized granule. Cross-linked starch provides a stable, high viscosity paste that may be subject to high temperature, high shear, or low pH. Acetylated distarch adipate (ADA) is usually used as a stabilizer or a thickener, a solvent/carrier/encapsulating agent, a moisture control agent, flavours and flavour modifiers, a texturizer, a release/antistick agent, a material handling aid, a firming agent etc. Many food firms develop dry mixtures which are applied for these purposes. Identification of some properties of the starch used in these mixtures can be interesting for competitors or food and customs laboratories. To determine the origin of ADA, it is necessary to know size distribution in advance. The research work was aimed at particle s (en)
Title
  • Identification of acetylated distarch adipate in a mixture using image analysis measurement of granule sizes.
  • Identification of acetylated distarch adipate in a mixture using image analysis measurement of granule sizes. (en)
  • Identifikace acetylovaného škrobového adipátu ve směsi s využitím měření velikosti částic pomocí obrazové analýzy (cs)
skos:prefLabel
  • Identification of acetylated distarch adipate in a mixture using image analysis measurement of granule sizes.
  • Identification of acetylated distarch adipate in a mixture using image analysis measurement of granule sizes. (en)
  • Identifikace acetylovaného škrobového adipátu ve směsi s využitím měření velikosti částic pomocí obrazové analýzy (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021199!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 371199
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021199
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • acetylated distarch adipate, identification, image analysis, starch; particle size measurement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B9E4CEC6D045]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Polysaccharides IV, Prague, Czech Republic, 13. 11. - 14. 11. 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubník, Zdeněk
  • Šárka, Evžen
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká chemická společnost
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-57-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software