About: Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V letech 2004-2007 bylo z obchodní sítě získáno 40 vzorků spotřebitelsky balené mouky (1 kg). Jakost byla stanovena analytickými metodami, reologickými zkouškami kynutého těsta, pekařským pokusem a analýzou obrazu. Statisticky byl posouzen vliv ročníku sklizně (2003-2006) a lokality pěstování (kraje Pl-zeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina). Kvalita mouky byla podle shlukové analýzy asi z 60 % podobná mezi ročníky 2003-2004 a nejvíce odlišná mezi ročníky 2004 a 2006. Mezi moukami z jednotli-vých krajů byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu a kvalitě bílkovin a měrném objemu pečiva, zatímco ve vzhledu střídy byly rozdíly méně významné.
  • V letech 2004-2007 bylo z obchodní sítě získáno 40 vzorků spotřebitelsky balené mouky (1 kg). Jakost byla stanovena analytickými metodami, reologickými zkouškami kynutého těsta, pekařským pokusem a analýzou obrazu. Statisticky byl posouzen vliv ročníku sklizně (2003-2006) a lokality pěstování (kraje Pl-zeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina). Kvalita mouky byla podle shlukové analýzy asi z 60 % podobná mezi ročníky 2003-2004 a nejvíce odlišná mezi ročníky 2004 a 2006. Mezi moukami z jednotli-vých krajů byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu a kvalitě bílkovin a měrném objemu pečiva, zatímco ve vzhledu střídy byly rozdíly méně významné. (cs)
  • In period of years 2004-2007, 40 retail flours set was collected and quality was described by analytical methods, fermented dough rheological test, baking test and by image analysis. Influences of crop year (2003-2006) and planting lokality (Plzeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina regions) were as-sessed statistically. Clustering of the crop years showed similar quality in 2003-2004, and the most diffe-rent between crops 2004-2006. According to flour region origin, sample differed mostly both in protein content and properties and specific bread volume. Localities distinguishing in terms of bread crumb image data was not so obvious. (en)
Title
  • Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele
  • Model survey of wheat flour quality for consumers (en)
  • Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele (cs)
skos:prefLabel
  • Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele
  • Model survey of wheat flour quality for consumers (en)
  • Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021197!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 380107
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021197
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat flour, quality, specific bread volume; crop year, planting locality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F7CF27FA9AC4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ročenka Mlynářských novin 2008
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Jirsa, Ondřej
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1214-6366
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 78 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software