Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V letech 2004-2007 bylo z obchodní sítě získáno 40 vzorků spotřebitelsky balené mouky (1 kg). Jakost byla stanovena analytickými metodami, reologickými zkouškami kynutého těsta, pekařským pokusem a analýzou obrazu. Statisticky byl posouzen vliv ročníku sklizně (2003-2006) a lokality pěstování (kraje Pl-zeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina). Kvalita mouky byla podle shlukové analýzy asi z 60 % podobná mezi ročníky 2003-2004 a nejvíce odlišná mezi ročníky 2004 a 2006. Mezi moukami z jednotli-vých krajů byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu a kvalitě bílkovin a měrném objemu pečiva, zatímco ve vzhledu střídy byly rozdíly méně významné.
- V letech 2004-2007 bylo z obchodní sítě získáno 40 vzorků spotřebitelsky balené mouky (1 kg). Jakost byla stanovena analytickými metodami, reologickými zkouškami kynutého těsta, pekařským pokusem a analýzou obrazu. Statisticky byl posouzen vliv ročníku sklizně (2003-2006) a lokality pěstování (kraje Pl-zeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina). Kvalita mouky byla podle shlukové analýzy asi z 60 % podobná mezi ročníky 2003-2004 a nejvíce odlišná mezi ročníky 2004 a 2006. Mezi moukami z jednotli-vých krajů byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu a kvalitě bílkovin a měrném objemu pečiva, zatímco ve vzhledu střídy byly rozdíly méně významné. (cs)
- In period of years 2004-2007, 40 retail flours set was collected and quality was described by analytical methods, fermented dough rheological test, baking test and by image analysis. Influences of crop year (2003-2006) and planting lokality (Plzeňský, Ústecký, Zlínský, Hradecký a Vysočina regions) were as-sessed statistically. Clustering of the crop years showed similar quality in 2003-2004, and the most diffe-rent between crops 2004-2006. According to flour region origin, sample differed mostly both in protein content and properties and specific bread volume. Localities distinguishing in terms of bread crumb image data was not so obvious. (en)
|
Title
| - Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele
- Model survey of wheat flour quality for consumers (en)
- Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele (cs)
|
skos:prefLabel
| - Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele
- Model survey of wheat flour quality for consumers (en)
- Modelový průzkum kvality pšeničné mouky pro spotřebitele (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021197!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021197
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat flour, quality, specific bread volume; crop year, planting locality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Ročenka Mlynářských novin 2008
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Jirsa, Ondřej
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |