Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Oxidace lipidů v disperzních systémech je komplikovaná transportními procesy. Řídícím dějem je difuze kyslíku do kapalného tuku, resp. kapalného podílu tuku. Systém použitých antioxidantů v tukové emulzi musí odpovídat vlastnostem těchto systémů. V emulzích je možné použít jak antioxidanty rozpustné v tuku, tak ve vodné fázi a jejich vzájemné kombinace. Zajímavé jsou antioxidanty, které vykazují povrchovou aktivitu jako emulgátory. V práci byl sledován vliv antioxidantů (kyselina askorbová, askorbylpalmitát, tokoferol a jejich vzájemné kombinace) na rychlost oxidace lipidů v margarínových emulzích.
- Oxidace lipidů v disperzních systémech je komplikovaná transportními procesy. Řídícím dějem je difuze kyslíku do kapalného tuku, resp. kapalného podílu tuku. Systém použitých antioxidantů v tukové emulzi musí odpovídat vlastnostem těchto systémů. V emulzích je možné použít jak antioxidanty rozpustné v tuku, tak ve vodné fázi a jejich vzájemné kombinace. Zajímavé jsou antioxidanty, které vykazují povrchovou aktivitu jako emulgátory. V práci byl sledován vliv antioxidantů (kyselina askorbová, askorbylpalmitát, tokoferol a jejich vzájemné kombinace) na rychlost oxidace lipidů v margarínových emulzích. (cs)
- Lipid oxidation in dispersed systems is complicated because of transport processes. Oxygen diffusion to liquid fat or liquid part of fat is main process. The system of used antioxidants in fat emulsion has to agree with character of these systems. In emulsion it is possible to use antioxidants soluble in fats, also in water phase and their combinations. Antioxidants, which have surface activity as emulsifiers, are interesting. In this study the influence of antioxidants (ascorbic acid, ascorbyl palmitate, tocopherol and their combinations) on lipid oxidation in margarine emusions was determined. (en)
|
Title
| - Antioxidanty v tukových emulzích
- Antioxidants in fat emulsions (en)
- Antioxidanty v tukových emulzích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Antioxidanty v tukových emulzích
- Antioxidants in fat emulsions (en)
- Antioxidanty v tukových emulzích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021182!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021182
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - antioxidant; margarine; ascorbic acid; ascorbyl palmitate; tocopherol (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Hrádková, Iveta
- Šmidrkal, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |