About: Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky měly molární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku.
  • Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky měly molární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. (cs)
  • Six structured fats were prepared by catalytic hydrogenation and alkaline catalytic interesterification. Three fats have molar rate of medium-long fatty acids (C8:0 ? C14:0) to long fatty acids (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 and three fats have molar rate of saturated long fatty acids (C16:0 ? C22:0) to unsaturated fatty acids (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. The influence of composition of structured fat on physical properties of these fats and from them prepared fat blends was determined. Fat blends were prepared by blending of structured fats in 4 concentrations (22.5; 25.0; 27.5; 30.0 % hm.) and rapeseed oil. Model fat blends were crystallized in laboratory votatory. The solid fat content, the rheological properties of fat blends were determined in the dependence on fatty acids composition in structured fat. (en)
Title
  • Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny
  • Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny (cs)
  • Potential of structured TAG of saturated FA for soft-margarines (en)
skos:prefLabel
  • Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny
  • Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny (cs)
  • Potential of structured TAG of saturated FA for soft-margarines (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021180!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 388066
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021180
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • structured fat; fat blend; SFC; rheological properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CE3B107F80D0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Valtice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Havelková, Kateřina
  • Zárubová, Markéta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-54-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software