About: Autolýza Lactobacillus helveticus 121     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kmen Lactobacillus helveticus 121 byl druhově určen pomocí Api-testu a druhově specifické PCR. Autolýza tohoto kmene byla sledována ve 3 pufrech s následným Gramovo barvením. Pomocí této techniky byly srovnány 2 metody: i) kultivace 12 dní při teplotě 13 °C a ii) kultivace 4 hod. při 42 °C pomocí přístroje BioTek cell. Nejsilnější autolýza byla pozorována při 12ti denní kultivaci ve fosfátovém pufru o pH 6The strongest autolysis achieved using the 12 day assay in a phosphate buffer with pH 6, a dosáhla hodnoty 28.9%. Při 4 hodinové kultivaci při 42 °C ive fosfátovém pufru o pH 7 byla maximální autolýza 1,5%. Autolýzu bylo také možno pozovat pomocí světelné mikroskopie. Zlyzované / poškozené buňky byly červené a nezlyzované buňky byly modro-fialové. Kmen Lactobacillus helveticus 121 ije proto považován za středně autolytický.
  • Kmen Lactobacillus helveticus 121 byl druhově určen pomocí Api-testu a druhově specifické PCR. Autolýza tohoto kmene byla sledována ve 3 pufrech s následným Gramovo barvením. Pomocí této techniky byly srovnány 2 metody: i) kultivace 12 dní při teplotě 13 °C a ii) kultivace 4 hod. při 42 °C pomocí přístroje BioTek cell. Nejsilnější autolýza byla pozorována při 12ti denní kultivaci ve fosfátovém pufru o pH 6The strongest autolysis achieved using the 12 day assay in a phosphate buffer with pH 6, a dosáhla hodnoty 28.9%. Při 4 hodinové kultivaci při 42 °C ive fosfátovém pufru o pH 7 byla maximální autolýza 1,5%. Autolýzu bylo také možno pozovat pomocí světelné mikroskopie. Zlyzované / poškozené buňky byly červené a nezlyzované buňky byly modro-fialové. Kmen Lactobacillus helveticus 121 ije proto považován za středně autolytický. (cs)
  • The Lactobacillus helveticus strain 121 used in this study was confirmed to be helveticus species by API-test and by PCR with species-specific primers. Autolysis of this strain was evaluated by an assay using three different buffers, followed by observation of Gram staining by optical microscopy. Using these techniques we compared two methods: i) cultivation during 12 days at a controlled temperature of 13 °C and ii) cultivation for 4 hours at 42 °C using a BioTek cell. The strongest autolysis achieved using the 12 day assay in a phosphate buffer with pH 6 was 28.9%. Whereas, when the 4-hours method at 42 °C in a phosphate buffer with pH 7 was used, the maximal autolysis was 1.5%. It was able to evaluate the autolysis by light microscopy. The lysed / damaged cells were red in contrast to no-lysed cells colored in blue-violet. Lactobacillus helveticus 121 is therefore considered as a medially autolytic strain. (en)
Title
  • Autolýza Lactobacillus helveticus 121
  • Autolysis of Lactobacillus helveticus 121 (en)
  • Autolýza Lactobacillus helveticus 121 (cs)
skos:prefLabel
  • Autolýza Lactobacillus helveticus 121
  • Autolysis of Lactobacillus helveticus 121 (en)
  • Autolýza Lactobacillus helveticus 121 (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021155!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 357362
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021155
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • autolysis; Lactobacillus helveticus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8822A1BF44B2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2008 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Plocková, Milada
  • Kučerová, Kateřina
  • Ondráčková, Iva
  • Šantinová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-695-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software