Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl zkoumán vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti modelových tukových násad. Byly připraveny tukové násady se stejným podílem strukturního tuku (ST), který byl vytvořen přeesterifikátem plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku smíchaných v různých poměrech. Celkem byly bazicky katalyzovanou interesterifikací připraveny tři strukturní tuky o molárním poměru dlouhých mastných kyselin (MK) (C16:0 ? C22:0) : středně dlouhým MK (C8:0 ? C14:0) - 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byly sledovány body tání a tuhnutí, obsah pevných podílů, mez toku a textura.
- Byl zkoumán vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti modelových tukových násad. Byly připraveny tukové násady se stejným podílem strukturního tuku (ST), který byl vytvořen přeesterifikátem plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku smíchaných v různých poměrech. Celkem byly bazicky katalyzovanou interesterifikací připraveny tři strukturní tuky o molárním poměru dlouhých mastných kyselin (MK) (C16:0 ? C22:0) : středně dlouhým MK (C8:0 ? C14:0) - 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byly sledovány body tání a tuhnutí, obsah pevných podílů, mez toku a textura. (cs)
- It was studied the influence of the composition of saturated fatty acids (FA) in triacylglycerols (TAG) of structured fat (SF) on the physical properties of model fat blends. SF was prepared by a random chemical interesterification of fully hydrogenated coconut (source of medium (M) chain FA) and high-erucic rapeseed (source of long chain (L) FA) fats with variable molar ratio of the medium chain (C8:0 ? C14:0) and long chain (C16:0 ? C22:0) fatty acids ? M:L = 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Model fat blends were prepared by mixing of SF and zero-erucic rapeseed oil with the same amount of SF. In prepared model fat blends were observed melting point, solidification point, solid fat content, stress yield and texture. (en)
|
Title
| - Fyzikální vlastnosti tukových násad
- Fyzikální vlastnosti tukových násad (cs)
- Physical properties of fat blends (en)
|
skos:prefLabel
| - Fyzikální vlastnosti tukových násad
- Fyzikální vlastnosti tukových násad (cs)
- Physical properties of fat blends (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021126!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021126
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fat blend; structured fat; physical properties (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Spěváčková, Veronika
- Tesařová, Markéta
- Zárubová, Markéta
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |