About: Fyzikální vlastnosti tukových násad     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl zkoumán vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti modelových tukových násad. Byly připraveny tukové násady se stejným podílem strukturního tuku (ST), který byl vytvořen přeesterifikátem plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku smíchaných v různých poměrech. Celkem byly bazicky katalyzovanou interesterifikací připraveny tři strukturní tuky o molárním poměru dlouhých mastných kyselin (MK) (C16:0 ? C22:0) : středně dlouhým MK (C8:0 ? C14:0) - 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byly sledovány body tání a tuhnutí, obsah pevných podílů, mez toku a textura.
  • Byl zkoumán vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti modelových tukových násad. Byly připraveny tukové násady se stejným podílem strukturního tuku (ST), který byl vytvořen přeesterifikátem plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku smíchaných v různých poměrech. Celkem byly bazicky katalyzovanou interesterifikací připraveny tři strukturní tuky o molárním poměru dlouhých mastných kyselin (MK) (C16:0 ? C22:0) : středně dlouhým MK (C8:0 ? C14:0) - 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byly sledovány body tání a tuhnutí, obsah pevných podílů, mez toku a textura. (cs)
  • It was studied the influence of the composition of saturated fatty acids (FA) in triacylglycerols (TAG) of structured fat (SF) on the physical properties of model fat blends. SF was prepared by a random chemical interesterification of fully hydrogenated coconut (source of medium (M) chain FA) and high-erucic rapeseed (source of long chain (L) FA) fats with variable molar ratio of the medium chain (C8:0 ? C14:0) and long chain (C16:0 ? C22:0) fatty acids ? M:L = 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Model fat blends were prepared by mixing of SF and zero-erucic rapeseed oil with the same amount of SF. In prepared model fat blends were observed melting point, solidification point, solid fat content, stress yield and texture. (en)
Title
  • Fyzikální vlastnosti tukových násad
  • Fyzikální vlastnosti tukových násad (cs)
  • Physical properties of fat blends (en)
skos:prefLabel
  • Fyzikální vlastnosti tukových násad
  • Fyzikální vlastnosti tukových násad (cs)
  • Physical properties of fat blends (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021126!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 368879
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021126
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fat blend; structured fat; physical properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5507956C4ADD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Valtice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Spěváčková, Veronika
  • Tesařová, Markéta
  • Zárubová, Markéta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-54-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software