Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pasta were produced according to standardised pasta-making procedure of ITC Prague by using press Korngolg TR70 from three flour types ? bright, semi-bright and semolina. Egg ratio addition (0, 1, 2) on pasta colour was measured on Minolta CM-2600d. Determined yellowness values b* were understandably higher for semolina. The strongest positive impact of increasing eggs percentage was observed for pasta from bright flour. Cluster analysis proved a dominant role of used flour on prepared pasta colour. (en)
- Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka.
- Těstoviny byly připraveny podle standardizovaného těstárenského pokusu VŠCHT Praha pomocí lisu Korngold TR70 ze tří typů mouky ? hladké, polohrubé a semoliny. Byl testován vliv přídavku vajec (0, 1, 2) na barvu těstovin, stanovené pomocí Minolty CM-2600d. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostoucí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Shlukovou analýzou bylo prokázáno, že na barvu těstovin měla dominantní vliv použitá mouka. (cs)
|
Title
| - Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
- Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin (cs)
- Influence of wheat flour and further components on pasta quality (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin
- Vliv pšeničné mouky a dalších komponent na kvalitu těstovin (cs)
- Influence of wheat flour and further components on pasta quality (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021095!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021095
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pasta; colour; flour type; egg ratio (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník 17. Odborného semináře Qualima 08 k jakosti potravinářských a krmivářských produktů
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Sekerová, H.
- Vítová, M.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |