Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila.
- Těstoviny byly připraveny z mouky hladké, polohrubé a semoliny, s různou dávkou vajec (0, 1, 2) a s přídavkem 12 netradičních plodin. Barva byla stanovena pomocí Minolty CM-2600d ze vzorku suše-ných mletých těstovin. Semolina měla podle předpokladu vyšší podíl žluté b* než ostatní mouky. Rostou-cí podíl vajec se nejvíce pozitivně projevil pro těstoviny z mouky hladké. Těstoviny z archaických druhů pšenice měly barvu srovnatelnou se standardem, přídavek ječmenů snížil hodnoty žluté (b*) při zachování bílé (L*). Lupina významně zvýšila senzorický vjem barvy těstovin, pohanka naopak ? těstoviny byly béžové, hodnota červené a* se zdvojnásobila. (cs)
- Different pasta recipes were tested on three flour types (bright, semi-bright, semolina) including three egg levels (0, 1, 2) and supplement of 12 non-traditional cereals. Pasta colour was evaluated at Minolta CM-2600d from dried milled samples. As presumed, semolina yellowness was higher than for other flour. Yel-lowness enhancement by egg dosage was the highest for bright flour pasta. Colour of archaic wheat en-riched pastas differed not from standard, while spectra of barley-fortified ones had lower yellowness b* at constant whiteness L*. Lupin addition attract pasta colour profile, however buckwheat don?t ? pasta got braun shade and redness a* increased twofold. (en)
|
Title
| - Sledování barvy těstovin
- Pasta colour study ? flour and recipe influence (en)
- Sledování barvy těstovin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Sledování barvy těstovin
- Pasta colour study ? flour and recipe influence (en)
- Sledování barvy těstovin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/08:00021094!RIV09-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/08:00021094
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - flour type; pasta recipe; non-traditional cereals; colour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXIV. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
- Sekerová, H.
- Vítová, M.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |