About: Údržnost a kvalita baleného mletého masa.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Several factors influencing on the colour and the oxidation component of minced meat packaged under modified atmosphere, were studied. During storage redness of meat (after reflectance spectrophotometry and video image analysis) decreased due to transformation of oxymyoglobin to metmyoglobin. Large increase of TBAR characterised lipids oxidation. Addition of sodium lactate or rosemary extract and use of carbon monoxide in modified atmosphere improved significantly the colour and suppressed oxidation. (en)
  • Byly studovány některé vlivy na barvu a oxidaci mělněného masa baleného v modifikované atmosféře. Během skladování mělněného masa souřadnice pro červenou barvu r (měření reflekční spektrofotometrií a pomocí analýzy obrazu) klesala v důsledku přechodu oxymyoglobinu na metmyoglobin. Přídavek mléčnanu sodného nebo rozmarýnového extraktu a použití oxidu uhelnatého v modifikované atmosféře významně přispěl ke zlepšení barvy mělněného masa a zamezil jeho oxidaci.
  • Byly studovány některé vlivy na barvu a oxidaci mělněného masa baleného v modifikované atmosféře. Během skladování mělněného masa souřadnice pro červenou barvu r (měření reflekční spektrofotometrií a pomocí analýzy obrazu) klesala v důsledku přechodu oxymyoglobinu na metmyoglobin. Přídavek mléčnanu sodného nebo rozmarýnového extraktu a použití oxidu uhelnatého v modifikované atmosféře významně přispěl ke zlepšení barvy mělněného masa a zamezil jeho oxidaci. (cs)
Title
  • Údržnost a kvalita baleného mletého masa.
  • Shelf-life and quality of minced meat (en)
  • Údržnost a kvalita baleného mletého masa. (cs)
skos:prefLabel
  • Údržnost a kvalita baleného mletého masa.
  • Shelf-life and quality of minced meat (en)
  • Údržnost a kvalita baleného mletého masa. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00021082!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 401208
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00021082
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • minced meat; shelf-life; VIA; MAP (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2B3671972AB6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hygiena alimentorum,
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Petrová, Michaela
  • Staruch, Ladislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Štátná veterinárná a potravinárská správa SR
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7148-059-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software