About: Kvalita vepřového masa obohaceného selenem.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl zkoumán vliv přídavku selenu do krmných směsí prasat na průběh posmrtných změn (pH1 a pH48) v jatečně upravených tělech prasat a na kvalitativní a technologické vlastnosti, zejména vaznost (ztráty odkapem), hmotnostní ztráty vývarem a křehkost vepřového masa. Obohacení krmiva prasat selenem mělo pozitivní vliv na texturu masa. Maso prasniček i vepříků bylo v důsledku nižších hmotnostních ztrát vývarem šťavnatější a křehčí než maso kontrolních jedinců. Hodnota pH masa nebyla přídavkem selenu do krmiva ovlivněna.
  • Byl zkoumán vliv přídavku selenu do krmných směsí prasat na průběh posmrtných změn (pH1 a pH48) v jatečně upravených tělech prasat a na kvalitativní a technologické vlastnosti, zejména vaznost (ztráty odkapem), hmotnostní ztráty vývarem a křehkost vepřového masa. Obohacení krmiva prasat selenem mělo pozitivní vliv na texturu masa. Maso prasniček i vepříků bylo v důsledku nižších hmotnostních ztrát vývarem šťavnatější a křehčí než maso kontrolních jedinců. Hodnota pH masa nebyla přídavkem selenu do krmiva ovlivněna. (cs)
  • The effect of selenium addition into feed for pigs was studied on the post-mortem changes (pH1 and pH48), technological properties, especially water-holding capacity, mass losses and texture of pork. The texture of meat was positively influenced by selenium addition. Owing to lower losses, both drip and heat ones, the meat of pigs feed with selenium addition was more juicy and tender than meat of pigs feed without selenium addition.. No significant effect was found at pH values. (en)
Title
  • Kvalita vepřového masa obohaceného selenem.
  • Kvalita vepřového masa obohaceného selenem. (cs)
  • Pork quality after enrichment by selenium (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita vepřového masa obohaceného selenem.
  • Kvalita vepřového masa obohaceného selenem. (cs)
  • Pork quality after enrichment by selenium (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00020962!RIV09-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 375944
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00020962
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pork; quality; selenium (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8D0F8C1DCB5E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 19
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Vernerová, Jarmila
  • Sklenářová, Michaela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software