About: Způsoby zušlechťování lihu pro výrobu lihovin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V přednášce byly zmíněny rozdílné přístupy výrobců lihu a alkoholických nápojů k zajištění požadované kvality lihu a jeho případnému zušlechťování. To se týká zejména odstraňování vedlejších kvasných produktů a doprovodných látek z lihu, které jsou nežádoucí především ze senzorického hlediska. Kromě několika násobné opakované rektifikace a rafinace lihu nejvíce rozšířeným způsobem, jak zlepšit vlastnosti lihu, je využití adsorpčních technik. Z nich je nejčastěji využívána adsorpce látek na aktivní uhlí. Existuje řada variant a možností zvýšení účinnosti tohoto procesu. Kromě toho lze pro zušlechtění lihu použít i jiných filtračně-adsorpčních materiálů, techniky založené na kontaktu lihu s plynem, přídavky různých činidel a také použitím iontoměničů. Tyto způsoby úpravy a zušlechťování lihu nacházejí uplatnění zejména při výrobě vysoce jakostních vodek.
  • V přednášce byly zmíněny rozdílné přístupy výrobců lihu a alkoholických nápojů k zajištění požadované kvality lihu a jeho případnému zušlechťování. To se týká zejména odstraňování vedlejších kvasných produktů a doprovodných látek z lihu, které jsou nežádoucí především ze senzorického hlediska. Kromě několika násobné opakované rektifikace a rafinace lihu nejvíce rozšířeným způsobem, jak zlepšit vlastnosti lihu, je využití adsorpčních technik. Z nich je nejčastěji využívána adsorpce látek na aktivní uhlí. Existuje řada variant a možností zvýšení účinnosti tohoto procesu. Kromě toho lze pro zušlechtění lihu použít i jiných filtračně-adsorpčních materiálů, techniky založené na kontaktu lihu s plynem, přídavky různých činidel a také použitím iontoměničů. Tyto způsoby úpravy a zušlechťování lihu nacházejí uplatnění zejména při výrobě vysoce jakostních vodek. (cs)
  • Different approaches of ethanol purification used by producers of ethanol and alcoholic beverages were mentioned in the lecture. This mean mainly removal of fermentative by-products from ethanol. These substances are particularly undesirable from the sensorial point of view. The most frequently used methods are adsorptive techniques, predominantly adsorption on active charcoal. There is a number of options how to increase efficiency of a process. Furthermore it is possible to use the other adsorptive materials, techniques based on the contact of ethanol with gas, an addition of several agents or exchanger resins. These applications are applied mainly in the case of a production of high quality vodka production. (en)
Title
  • Způsoby zušlechťování lihu pro výrobu lihovin
  • Purification of ethanol using for beverage production (en)
  • Způsoby zušlechťování lihu pro výrobu lihovin (cs)
skos:prefLabel
  • Způsoby zušlechťování lihu pro výrobu lihovin
  • Purification of ethanol using for beverage production (en)
  • Způsoby zušlechťování lihu pro výrobu lihovin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/08:00019991!RIV09-MPO-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2A-2TP1/124)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 407330
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/08:00019991
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • spirit; ethanol; purification; adsorption; active charcoal; exchanger resin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [47A607D94B3F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Plzeň
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XVIII. konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Melzoch, Karel
  • Siříšťová, Lucie
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-687-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software