About: Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce se zabývá studiem tvorby zelenomodrého a růžovofialového zbarvení česneku resp. cibule během technologického i kulinárního zpracování těchto zelenin (např. při sušení, konzervaci či při výrobě různých past a pyré). Vznik tohoto zbarvení výrazně snižuje organoleptickou hodnotu výrobku a způsobuje výrobcům značné ekonomické ztráty. Detailní pochopení mechanismu tvorby těchto barevných látek by mohlo pomoci předcházet jejich vzniku, popřípadě umožnilo vyvinout účinné technologické postupy, které by minimalizovaly jejich tvorbu.
  • Práce se zabývá studiem tvorby zelenomodrého a růžovofialového zbarvení česneku resp. cibule během technologického i kulinárního zpracování těchto zelenin (např. při sušení, konzervaci či při výrobě různých past a pyré). Vznik tohoto zbarvení výrazně snižuje organoleptickou hodnotu výrobku a způsobuje výrobcům značné ekonomické ztráty. Detailní pochopení mechanismu tvorby těchto barevných látek by mohlo pomoci předcházet jejich vzniku, popřípadě umožnilo vyvinout účinné technologické postupy, které by minimalizovaly jejich tvorbu. (cs)
  • The study deals with formation of undesirable discoloration during processing of garlic (Allium sativum L.), onion (A. cepa L.) and leek (A. porrum L.). This discoloration significantly lowers the organoleptic value of garlic/onion/leek-based products and causes great economic losses to the producers. Understanding the nature of this phenomenon would significantly help to prevent this discoloration from happening (en)
Title
  • Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule
  • Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (en)
  • Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (cs)
skos:prefLabel
  • Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule
  • Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (en)
  • Mechanismus tvorby barevných sloučenin během zpracování česneku a cibule (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019608!RIV08-GA0-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 282-284
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/03/P007), P(OC 125)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 432622
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019608
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Allium; onion; garlic; pinking; greening; discoloration; pigment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7EE438C55F33]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kubec, Roman
  • Velíšek, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software