Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - New strategies in food traceability; traceability, food, honey, olive oil (en)
- Problémy, které se v poslední letech objevily v souvislosti s výrobou potravinářských produktů - např. drůbež kontaminovaná dioxiny, BSE, rezidua pesticidů, akrylamid - způsobily, že si spotřebitelé stále více uvědomují, jaké potraviny konzumují a zesílil i jejich tlak na produkci potravin o vyšší kvalitě. Pro konzumenty se stal důležitý také geografický původ a zemědělská praxe používaná při výrobě potravin, z čehož postupně vyplynuly požadavky na precizní sledování a označování potravinářských výrobků. Cílem projektu 6. RP TRACE (Tracing Food Commodities in Europe, www.trace.eu.org) je vypracovat (i) metody k určování geografického, druhového a výrobního původu potravin a (ii) obecně použitelné a komoditně specifické systémy sledovatelnosti (%22traceability%22), které umožní spotřebitelům důvěřovat ve vyšší míře v autenticitu v Evropě vyráběných potravin. Komoditami, které byly zvoleny pro pilotní studie zaměřené na rozlišení geografického původu, byl olivový olej a med. V případě olivového
- Problémy, které se v poslední letech objevily v souvislosti s výrobou potravinářských produktů - např. drůbež kontaminovaná dioxiny, BSE, rezidua pesticidů, akrylamid - způsobily, že si spotřebitelé stále více uvědomují, jaké potraviny konzumují a zesílil i jejich tlak na produkci potravin o vyšší kvalitě. Pro konzumenty se stal důležitý také geografický původ a zemědělská praxe používaná při výrobě potravin, z čehož postupně vyplynuly požadavky na precizní sledování a označování potravinářských výrobků. Cílem projektu 6. RP TRACE (Tracing Food Commodities in Europe, www.trace.eu.org) je vypracovat (i) metody k určování geografického, druhového a výrobního původu potravin a (ii) obecně použitelné a komoditně specifické systémy sledovatelnosti (%22traceability%22), které umožní spotřebitelům důvěřovat ve vyšší míře v autenticitu v Evropě vyráběných potravin. Komoditami, které byly zvoleny pro pilotní studie zaměřené na rozlišení geografického původu, byl olivový olej a med. V případě olivového (cs)
|
Title
| - Nové strategie sledovatelnosti původu potravin
- New strategies in food traceability (en)
- Nové strategie sledovatelnosti původu potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Nové strategie sledovatelnosti původu potravin
- New strategies in food traceability (en)
- Nové strategie sledovatelnosti původu potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019281!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019281
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - traceability; food; honey; olive oil (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin, , 21.-23.5. 2007, Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem, ČR
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, Jana
- Tomaniová, Monika
- Čajka, Tomáš
- Pudil, František
- Holadová, Kateřina
- Klimánková, Eva
|
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |