About: Obsah trans-izomerů mastných kyselin ve vybraných potravinách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl sledován obsah trans-izomerů mastných kyselin v těchto potravinách: rostlinné oleje, emulgované tuky, živočišné tuky a kakaové výrobky (pomazánky, polevy a čokolády na vaření). U jedlých olejů byl až na jeden výrobek obsah trans-izomerů velmi nízký (pod 1 %). Z dvanácti výrobků emulgovaných tuků pouze dva měly obsah trans-izomerů větší než dvě procenta. U kakaových výrobků nejhůře dopadly polevy, kde obsah trans-izomerů byl 25-45 %. Příznivé výsledky byly zjištěny u pomazánek a čokolád.
  • Byl sledován obsah trans-izomerů mastných kyselin v těchto potravinách: rostlinné oleje, emulgované tuky, živočišné tuky a kakaové výrobky (pomazánky, polevy a čokolády na vaření). U jedlých olejů byl až na jeden výrobek obsah trans-izomerů velmi nízký (pod 1 %). Z dvanácti výrobků emulgovaných tuků pouze dva měly obsah trans-izomerů větší než dvě procenta. U kakaových výrobků nejhůře dopadly polevy, kde obsah trans-izomerů byl 25-45 %. Příznivé výsledky byly zjištěny u pomazánek a čokolád. (cs)
  • Trans-izomers content was studied at these products: vegetable oils, emulsified fats, animal fats and cocoa products (spreads, cocoa icings and chocolates). Except one sample the content of trans-izomers was below 1 % w/w. Two products of twelve of emulsified fats had the content of trans-izomers above 2 % w/w. The worst results were observed at cocoa icings where the content of trans-izomers was between 25 - 40 % w/w. Good results were observed at cocoa spreads and at chocolates. (en)
Title
  • Obsah trans-izomerů mastných kyselin ve vybraných potravinách
  • Obsah trans-izomerů mastných kyselin ve vybraných potravinách (cs)
  • Trans-izomers content of fatty acids in select foodstuff (en)
skos:prefLabel
  • Obsah trans-izomerů mastných kyselin ve vybraných potravinách
  • Obsah trans-izomerů mastných kyselin ve vybraných potravinách (cs)
  • Trans-izomers content of fatty acids in select foodstuff (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019234!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 30-37
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 438609
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019234
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • trans-izomers; vegetable oils; emulsified fats; cocoa products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B7B5759FDA85]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nelahozeves
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XLV. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Poláková, Věra
  • Zárubová, Markéta
  • Pokorná, Iveta
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UNILEVER ČR, spol. s r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-14-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software