About: PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The mixture of monosaccharides, disaccharides and the higher galactooligosaccharides (GOS) was produced during the transformation of lactose by use of β-galactosidase. This reaction was used for production of GOS containing mixture of saccharides (MS) in which the following concentrations of components were estimated by use of HPAEC PAD: 11.0 % w/w glucose; 7.8 % w/w galactose; 8.6 % w/w lactose and 5.7% w/w GOS. MS was added in concentrations 0; 5; 10; 15; 20 % w/w to cow skim milk and soy milk inoculated with two different amounts of Bifidobacterium BB12. The effect of MS addition on the growth and acidification activity of Bifidobacterium BB12 was tested. The growth of Bifidobacterium BB12 in aerobic conditions was generally better in soy than in cow milk. Addition of 5 and 10 % w/w MS possessed the stimulative effect on the growth of Bifidobacterium BB12 in cow milk even in the case of lower inoculum of Bifidobacterium BB12. In the case of higher inoculum, the stimulative effect was (en)
  • Směs monosacharidů, disacharidů a vyšších galoktooligosacharidů (GOS) bylo vyrobeno transformací laktózy pomocí β-galactosidasy. Pomocí této reakce vznikla směs roztok sacharidů o složení, stanoveném pomocí HPAEC PAD: 11.0 hm.% glukóza; 7.8 hm.% galaktóza; 8.6 hm.% laktóza a 5.7 hm.% galaktooligosacharidy. Směs sacharidů byla přidávána v různých koncentracích 0; 5; 10; 15; 20 hm.% do mléka a sójového nápoje zaočkovaného kulturou Bifidobacterium BB12. Byl sledován efekt přídavku směsi sacharidů na růst a produkci kyselin Bifidobacterium BB12. Obecně byl pozorován lepší růst Bifidobacterium BB12 za aerobního prostředí v sójovém nápoji než v kravském mléce.
  • Směs monosacharidů, disacharidů a vyšších galoktooligosacharidů (GOS) bylo vyrobeno transformací laktózy pomocí β-galactosidasy. Pomocí této reakce vznikla směs roztok sacharidů o složení, stanoveném pomocí HPAEC PAD: 11.0 hm.% glukóza; 7.8 hm.% galaktóza; 8.6 hm.% laktóza a 5.7 hm.% galaktooligosacharidy. Směs sacharidů byla přidávána v různých koncentracích 0; 5; 10; 15; 20 hm.% do mléka a sójového nápoje zaočkovaného kulturou Bifidobacterium BB12. Byl sledován efekt přídavku směsi sacharidů na růst a produkci kyselin Bifidobacterium BB12. Obecně byl pozorován lepší růst Bifidobacterium BB12 za aerobního prostředí v sójovém nápoji než v kravském mléce. (cs)
Title
  • PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ
  • Preparation of galactooligosaccharides and their application into milk and soy media (en)
  • PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ (cs)
skos:prefLabel
  • PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ
  • Preparation of galactooligosaccharides and their application into milk and soy media (en)
  • PŘÍPRAVA GALAKTOOLIGOSACHARIDŮ A JEJICH APLIKACE DO MLÉČNÝCH A SÓJOVÝCH MÉDIÍ (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019215!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 263-268
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 444303
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019215
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soy product; Bifidobacterium BB12; galactooligosaccharides (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0CFD5A332C34]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Milan
  • Hinková, Andrea
  • Dvořáková, Eva
  • Chumchalová, Jana
  • Čurda, Ladislav
  • Hellerová, Klára
  • Loužecký, Tomáš
  • Pavlasová, Marcela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software