About: MIKROBIOLOGICKÉ A REOLOGICKÉ VLASTNOSTI VYBRANÝCH PROBIOTICKÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this study fifteen foreign fermented soy products mostly with probiotic culture were investigated. These fermented soy products were produced by seven companies. The aim of the research was to analyze the characteristics of the products (counts of LAB - Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus and Steptococcus thermophilus, titratable acidity and active acidity). Five products without flavouring were evaluated by rheological properties. The products were fermented below pH 4,5 and their titrable acidities ranged from 48,2 mmol*l-1 to 79,4 mmol*l-1. At the end of the expiration date, fifty percents of the products were declared as %22probiotic quality%22 and reached therapeutic minimum 106 CFU*g-1. The highest total counts of probiotic microorganisms were detected in products of both (commercial) companies SOJADE and BONNETERRE. The highest viscosity and thixotropy were detected in products PROVAMEL natural and CHAMPION natural. (en)
  • Cílem práce bylo porovnat kvalitu zahraničních sójových výrobků fermentovaných různými mlékárenskými kulturami zakoupených ve Francii. Bylo získáno 15 různých vzorků od sedmi zahraničních firem. Kvalita výrobků byla hodnocena ze zjištěných hodnot aktivní a titrační kyselosti a stanovením počtů jednotlivých bakterií mléčného kvašení (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp.). Dále byl sledován vliv přítomných hydokoloidních látek na viskozitní vlastnosti zkoumaných sójových produktů bez přidaného ovocného komponentu. Aktivní kyselost výrobků se pohybovala v intervalu od pH 4,0 (PROVAMEL natural) do pH 4,5 (SOJASUN natural a BONNETERRE natural). Nejvyšší titrační kyselost mezi produkty bez ovocného komponentu byla naměřena u PROVAMEL natural (72,6 mmol/kg) a mezi produkty s ovocným komponentem u CHAMPION červené ovoce (79,4 mmol/kg). Počty bakterií Lactobacillus acidophilus se pohybovaly v rozmezí 1,5x104 do 1,7x105 JTK/g, u většiny výrobků s ovocným komponentem již nebyly na konci
  • Cílem práce bylo porovnat kvalitu zahraničních sójových výrobků fermentovaných různými mlékárenskými kulturami zakoupených ve Francii. Bylo získáno 15 různých vzorků od sedmi zahraničních firem. Kvalita výrobků byla hodnocena ze zjištěných hodnot aktivní a titrační kyselosti a stanovením počtů jednotlivých bakterií mléčného kvašení (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp.). Dále byl sledován vliv přítomných hydokoloidních látek na viskozitní vlastnosti zkoumaných sójových produktů bez přidaného ovocného komponentu. Aktivní kyselost výrobků se pohybovala v intervalu od pH 4,0 (PROVAMEL natural) do pH 4,5 (SOJASUN natural a BONNETERRE natural). Nejvyšší titrační kyselost mezi produkty bez ovocného komponentu byla naměřena u PROVAMEL natural (72,6 mmol/kg) a mezi produkty s ovocným komponentem u CHAMPION červené ovoce (79,4 mmol/kg). Počty bakterií Lactobacillus acidophilus se pohybovaly v rozmezí 1,5x104 do 1,7x105 JTK/g, u většiny výrobků s ovocným komponentem již nebyly na konci (cs)
Title
  • MIKROBIOLOGICKÉ A REOLOGICKÉ VLASTNOSTI VYBRANÝCH PROBIOTICKÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ
  • MIKROBIOLOGICKÉ A REOLOGICKÉ VLASTNOSTI VYBRANÝCH PROBIOTICKÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ (cs)
  • Microbial and rheological properties of probiotic soy products (en)
skos:prefLabel
  • MIKROBIOLOGICKÉ A REOLOGICKÉ VLASTNOSTI VYBRANÝCH PROBIOTICKÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ
  • MIKROBIOLOGICKÉ A REOLOGICKÉ VLASTNOSTI VYBRANÝCH PROBIOTICKÝCH SÓJOVÝCH VÝROBKŮ (cs)
  • Microbial and rheological properties of probiotic soy products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019212!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 259-262
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 433857
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019212
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soy product; lactic acide bacteria (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0745341F21E]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Milan
  • Dvořáková, Eva
  • Štětina, Jiří
  • Chumchalová, Jana
  • Grécová, Marcela
  • Loužecký, Tomáš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software