Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to select the most suitable yoghurt culture for making fermented soy products. The selection of culture was made on the basis of titratable and active acidity, total counts of yoghurt culture and sensory analysis. Among the three yoghurt cultures (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark), the culture YC-350 reached the highest counts of streptococci and lactobacilli and the lowest acidity after fermentation after 8 hours of incubation at 35 °C. For sensory analysis, soy fermented products were manufactured to the decrease in the pH 4.6. All these products contained more then 108 CFU.g-1 of yoghurt cultures and amount of streptococci was comparable. The culture YC-350 (Hansen) reached the highest counts of lactobacilli at pH 4.6 (1.4x108 CFU.g-1). It was found using the Friedman test that soy fermented products did not differ, within each other significantly (P<0.05). (en)
- Cílem práce bylo vybrat nejvhodnější jogurtovou kulturu pro výrobu sójových fermentovaných výrobků. Výběr byl proveden na základě měření aktivní kyselosti, titrační kyselosti, počtů mikroorganizmů jogurtové kultury a senzorické analýzy. Byly zkoumány celkem tři jogurtové kultury (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark). Nejvyšší počty jogurtové kultury byly pozorovány u YC-350. Ze senzorické analýzy vyplynulo, že jednotlivé sójové fermentované výrobky se podle Friedmanova testu výrazně nelišily.
- Cílem práce bylo vybrat nejvhodnější jogurtovou kulturu pro výrobu sójových fermentovaných výrobků. Výběr byl proveden na základě měření aktivní kyselosti, titrační kyselosti, počtů mikroorganizmů jogurtové kultury a senzorické analýzy. Byly zkoumány celkem tři jogurtové kultury (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark). Nejvyšší počty jogurtové kultury byly pozorovány u YC-350. Ze senzorické analýzy vyplynulo, že jednotlivé sójové fermentované výrobky se podle Friedmanova testu výrazně nelišily. (cs)
|
Title
| - VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY
- Selection of a yoghurt culture for soy products (en)
- VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY (cs)
|
skos:prefLabel
| - VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY
- Selection of a yoghurt culture for soy products (en)
- VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019211!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019211
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - soy product; yoghurt culture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořák, Milan
- Dvořáková, Eva
- Chumchalová, Jana
- Grécová, Marcela
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |