About: VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to select the most suitable yoghurt culture for making fermented soy products. The selection of culture was made on the basis of titratable and active acidity, total counts of yoghurt culture and sensory analysis. Among the three yoghurt cultures (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark), the culture YC-350 reached the highest counts of streptococci and lactobacilli and the lowest acidity after fermentation after 8 hours of incubation at 35 °C. For sensory analysis, soy fermented products were manufactured to the decrease in the pH 4.6. All these products contained more then 108 CFU.g-1 of yoghurt cultures and amount of streptococci was comparable. The culture YC-350 (Hansen) reached the highest counts of lactobacilli at pH 4.6 (1.4x108 CFU.g-1). It was found using the Friedman test that soy fermented products did not differ, within each other significantly (P<0.05). (en)
  • Cílem práce bylo vybrat nejvhodnější jogurtovou kulturu pro výrobu sójových fermentovaných výrobků. Výběr byl proveden na základě měření aktivní kyselosti, titrační kyselosti, počtů mikroorganizmů jogurtové kultury a senzorické analýzy. Byly zkoumány celkem tři jogurtové kultury (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark). Nejvyšší počty jogurtové kultury byly pozorovány u YC-350. Ze senzorické analýzy vyplynulo, že jednotlivé sójové fermentované výrobky se podle Friedmanova testu výrazně nelišily.
  • Cílem práce bylo vybrat nejvhodnější jogurtovou kulturu pro výrobu sójových fermentovaných výrobků. Výběr byl proveden na základě měření aktivní kyselosti, titrační kyselosti, počtů mikroorganizmů jogurtové kultury a senzorické analýzy. Byly zkoumány celkem tři jogurtové kultury (YO-401, Danisco, Denmark; Laktoflora, Milcom, CR; YC-350, Chr. Hansen, Denmark). Nejvyšší počty jogurtové kultury byly pozorovány u YC-350. Ze senzorické analýzy vyplynulo, že jednotlivé sójové fermentované výrobky se podle Friedmanova testu výrazně nelišily. (cs)
Title
  • VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY
  • Selection of a yoghurt culture for soy products (en)
  • VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY (cs)
skos:prefLabel
  • VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY
  • Selection of a yoghurt culture for soy products (en)
  • VÝBĚR JOGURTOVÉ KULTURY PRO SÓJOVÉ VÝROBKY (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019211!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 86-90
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 459230
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019211
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • soy product; yoghurt culture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E9BB9D7A81C1]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Milan
  • Dvořáková, Eva
  • Chumchalová, Jana
  • Grécová, Marcela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software