About: Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Oxidative stability of emollients is defined as the lipid resistance to oxidation. In this research the oxidative stability of 9 natural emollients was determined. These emollients can be divided into three groups by the oxidative stability - linseed oil and evening primrose oil have the lowest oxidative stability; apricot kernel oil, almond oil, corn germ oil, pumpkin kernel oil and macadamia oil have higher oxidative stability; Shea butter and avocado oil have the highest oxidative stability. The addition of -tocopherol increases oxidative stability of 4 emollients, -tocopherylacetate does not influence oxidative stability of emollients. The increase of temperature of analysis (from 100 °C to 120 °C) decreases oxidative stability of emollients on average 4times. (en)
  • Oxidační stabilita emolientů je definována jako odolnost lipidů vůči oxidaci. V této práci byla stanovena oxidační stabilita 9 přírodních emolientů, které lze rozdělit do tří skupin podle délky oxidační stability - lněný a pupálkový olej s nejnižší oxidační stabilitou, meruňkový jádrový, mandlový, kukuřičný klíčkový, dýňový jádrový a makadamiový olej s vyšší oxidační stabilitou a poslední skupina, která byla nejvíce oxidačně stabilní, Shea butter a avokádový olej. Přídavek -tokoferolu zvýšil oxidační stabilitu pouze u 4 zkoumaných emolientů, -tokoferylacetát neovlivnil významně oxidační stabilitu emolientů. Zvýšení teploty analýzy ze 100 °C na 120 °C sníží oxidační stabilitu emolientů v průměru 4krát.
  • Oxidační stabilita emolientů je definována jako odolnost lipidů vůči oxidaci. V této práci byla stanovena oxidační stabilita 9 přírodních emolientů, které lze rozdělit do tří skupin podle délky oxidační stability - lněný a pupálkový olej s nejnižší oxidační stabilitou, meruňkový jádrový, mandlový, kukuřičný klíčkový, dýňový jádrový a makadamiový olej s vyšší oxidační stabilitou a poslední skupina, která byla nejvíce oxidačně stabilní, Shea butter a avokádový olej. Přídavek -tokoferolu zvýšil oxidační stabilitu pouze u 4 zkoumaných emolientů, -tokoferylacetát neovlivnil významně oxidační stabilitu emolientů. Zvýšení teploty analýzy ze 100 °C na 120 °C sníží oxidační stabilitu emolientů v průměru 4krát. (cs)
Title
  • Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování
  • Influence of oxidative stability of natural emollients on storage conditions (en)
  • Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování (cs)
skos:prefLabel
  • Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování
  • Influence of oxidative stability of natural emollients on storage conditions (en)
  • Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019186!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 66-69
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 462100
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019186
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • natural emollient; oxidative stability (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DC27B6F61056]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • International conference on cosmetology
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Zárubová, Markéta
  • Pokorná, Iveta
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká kosmetologická společnost
https://schema.org/isbn
  • 978-80-254-0454-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 92 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software