Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Oxidative stability of emollients is defined as the lipid resistance to oxidation. In this research the oxidative stability of 9 natural emollients was determined. These emollients can be divided into three groups by the oxidative stability - linseed oil and evening primrose oil have the lowest oxidative stability; apricot kernel oil, almond oil, corn germ oil, pumpkin kernel oil and macadamia oil have higher oxidative stability; Shea butter and avocado oil have the highest oxidative stability. The addition of -tocopherol increases oxidative stability of 4 emollients, -tocopherylacetate does not influence oxidative stability of emollients. The increase of temperature of analysis (from 100 °C to 120 °C) decreases oxidative stability of emollients on average 4times. (en)
- Oxidační stabilita emolientů je definována jako odolnost lipidů vůči oxidaci. V této práci byla stanovena oxidační stabilita 9 přírodních emolientů, které lze rozdělit do tří skupin podle délky oxidační stability - lněný a pupálkový olej s nejnižší oxidační stabilitou, meruňkový jádrový, mandlový, kukuřičný klíčkový, dýňový jádrový a makadamiový olej s vyšší oxidační stabilitou a poslední skupina, která byla nejvíce oxidačně stabilní, Shea butter a avokádový olej. Přídavek -tokoferolu zvýšil oxidační stabilitu pouze u 4 zkoumaných emolientů, -tokoferylacetát neovlivnil významně oxidační stabilitu emolientů. Zvýšení teploty analýzy ze 100 °C na 120 °C sníží oxidační stabilitu emolientů v průměru 4krát.
- Oxidační stabilita emolientů je definována jako odolnost lipidů vůči oxidaci. V této práci byla stanovena oxidační stabilita 9 přírodních emolientů, které lze rozdělit do tří skupin podle délky oxidační stability - lněný a pupálkový olej s nejnižší oxidační stabilitou, meruňkový jádrový, mandlový, kukuřičný klíčkový, dýňový jádrový a makadamiový olej s vyšší oxidační stabilitou a poslední skupina, která byla nejvíce oxidačně stabilní, Shea butter a avokádový olej. Přídavek -tokoferolu zvýšil oxidační stabilitu pouze u 4 zkoumaných emolientů, -tokoferylacetát neovlivnil významně oxidační stabilitu emolientů. Zvýšení teploty analýzy ze 100 °C na 120 °C sníží oxidační stabilitu emolientů v průměru 4krát. (cs)
|
Title
| - Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování
- Influence of oxidative stability of natural emollients on storage conditions (en)
- Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování (cs)
|
skos:prefLabel
| - Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování
- Influence of oxidative stability of natural emollients on storage conditions (en)
- Závislost oxidační stability přírodních emolientů na podmínkách skladování (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/07:00019186!RIV08-MSM-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/07:00019186
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - natural emollient; oxidative stability (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - International conference on cosmetology
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filip, Vladimír
- Šmidrkal, Jan
- Zárubová, Markéta
- Pokorná, Iveta
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká kosmetologická společnost
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |