About: Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Aby fermentované výrobky vykazovaly zdraví prospěšné účinky, je nezbytné zajistit dostatečně vysoké počty probiotických mikroorganismů na konci fermentace a v průběhu skladování výrobku. Na životaschopnost a probiotické vlastnosti bifidobakterií má vliv celá řada faktorů, z nichž některé jsou zmíněny. V další části jsou zmíněny výrobky obsahující bifidobakterie.
  • Aby fermentované výrobky vykazovaly zdraví prospěšné účinky, je nezbytné zajistit dostatečně vysoké počty probiotických mikroorganismů na konci fermentace a v průběhu skladování výrobku. Na životaschopnost a probiotické vlastnosti bifidobakterií má vliv celá řada faktorů, z nichž některé jsou zmíněny. V další části jsou zmíněny výrobky obsahující bifidobakterie. (cs)
  • To realize health benefits, probiotic bacteria must be viable and must be available in a high concentration. Viability of probiotic bacteria can be improved by selection of strains, incorporation of bifidogenic and growth factors into the cultivation media, technological and storage conditions of products. Because of the potential health benefits bifidobacteria are increasingly being incorporated into dairy foods. Various products containing bifidobacteria available on the market and in developing process are discussed. (en)
Title
  • Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
  • Factors affecting viability of bifidobacteria in fermented dairy products (en)
  • Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích (cs)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
  • Factors affecting viability of bifidobacteria in fermented dairy products (en)
  • Faktory ovlivňující životaschopnost bifidobakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/07:00019180!RIV08-MSM-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 16-21
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06048), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 104
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 421622
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/07:00019180
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bifidobacterium; probiotics; fermented dairy products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [41B378979810]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Plocková, Milada
  • Chumchalová, Jana
  • Čurda, Ladislav
  • Tůma, Štěpán
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software